Ministrul Muncii: 9.500 de beneficiari de pensii speciale cu o medie de 9.600 lei. Instituțiile să vină cu propuneri de calcul

raluca turcan 4

În România există 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu, care au o pensie medie de 9.600 de lei, existând o diferență uriașă între ce se plătește pe contributivitate și ce vine de la bugetul stat, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, care cere instituțiilor care beneficiază de pensii de serviciu să vină cu propuneri de modificare.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a discutat luni cu reprezentanți ai instituțiilor beneficiare de pensii de serviciu, cu excepția celor beneficiare de pensii ocupaționale din sistemul de apărare și ordine publică, în vederea analizării celor 5 variante propuse de minister pentru reașezarea sistemului de pensii speciale din România.

Schimbările preconizate urmăresc reanalizarea factorilor favorizanți și a ponderii dintre aceștia și criteriul contributivității, în stabilirea pensiilor de serviciu.

„Avem 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu cu o pensie medie de 9.600 de lei, existând o diferență uriașă între ce se plătește pe contributivitate și ce vine de la bugetul stat.

Pe de altă parte, sunt aproximativ 90.000 de români care au ajuns la vârsta de pensionare și care nu au acces nici măcar la pensia minimă socială, pentru că nu au stagiul minim de contributivitate, de 15 ani. Eu, ca ministru, trebuie să am în vedere și sustenabilitatea și echitatea”, a spus Raluca Turcan.

Aceasta a solicitat reprezentanților instituțiilor ai căror angajați beneficiază de pensii de serviciu în baza unor legi speciale să reanalizeze cadrul legislativ și propunerile Ministerului Muncii și Protecției Sociale și să vină cu propriile propuneri de optimizare.

Sursa: Mediafax

alba24


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Ministrul Muncii: 9.500 de beneficiari de pensii speciale cu o medie de 9.600 lei. Instituțiile să vină cu propuneri de calcul

  1. Desfiintati aceste pensii speciale simde serviciu inclusiv de la mi si mapn nu sint acestia cu doua perechi si mai egali ca restul populatiei,nu veti face la viitoarele alegeri o sa va treziti  cumacest aur cu litere mici la vreo 50 la suta si o sa va iasa pe nas aceasta bayaie de joc la adresa romanilor,un sergent major cu 3 luni de scoala si aceea mai mult decit discutabila are o pensie de zeci de mii de lei,poporul acesta care va rabda cu ineptiile acestea este un popor de prosti,iar acest personaj,turcan,ar face bine sa faca ceva in sensul de mai sus,apoi sa dea interviuri.

Lasă un răspuns