Ministrul Educaţiei: Şcolile vor fi închise pe 25, 28 şi 29 septembrie

Părinții vor suspendarea cursurilor față în față în localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie

Unităţile de învăţământ din toate judeţele ţării vor fi închise timp de trei zile pentru alegerile locale din 27 septembrie. Anunţul a fost făcut vineri seară de ministrul Educaţiei, Monica Anisie, relatează site-ul stirileprotv.ro. Autorităţile au luat această decizie pentru a se permite pregătirea secţiilor de votare şi dezinfectarea ulterioară a sălilor de clasă, arată aceeaşi sursă.

Concret, ministrul Monica Anisie a anunţat că elevii nu vor merge la şcoală în 25, 28 şi 29 septembrie – adică în zilele de vineri, luni şi marţi, înainte şi după alegeri. În Bucureşti, şcolile vor fi închise şi joi, 24 septembrie.

În zilele menţionate, cursurile se vor desfăşura online. „Chiar dacă se închid şi se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel naţional se vor închide toate unităţile de învăţământ vineri, luni şi marţi în vederea desfăşurării alegerilor”, a declarat Anisie.

Ministrul a precizat că luni şi marţi cursurile fizic rămân suspendate pentru a se igieniza şi dezinfecta toate sălile în care a avut loc procesul electoral.

Luni, autorităţile urmează să stabilească dacă şcolile vor fi închise şi joi în toată ţara. „Luni dimineaţa va avea loc o consultare cu asociaţiile comunelor, oraşelor şi municipiilor şi uniunea consiliilor judeţene cu Ministerul Educaţiei prin care să stabilim dacă se vor închide şi joi, în funcţie de localităţile şi şcolile în care se desfăşoară procesul educaţional”, a mai declarat ministrul Monica Anisie, potrivit Hotnews.ro.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns