Ministrul Educației cere ca școlile să se închidă numai dacă se intră in carantină

Nouă unități de învățământ din Timiș funcționează exclusiv în sistem online

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a cerut Ministerului Sănătății ca școlile să se închidă exclusiv în localitățile carantinate. „Nu accept să se închidă școlile și să rămână toate celelalte deschise”, a afirmat Cîmpeanu. Ministrul a făcut și o solicitare oficială pentru modificarea cadrului legal.

CITEȘTE ȘI: Opt decese din cauza coronavirusului și 199 de cazuri noi la Timișoara, 14 la Giroc, 17 la Lugoj și 9 la Dumbrăvița, în ultimele 24 de ore. Situația pe localități

Sorin Cîmpeanu a transmis o adresă ministerului Sănătății, în care cere analizarea „cu celeritate” a propunerii sale de modificare a Ordinului nr. 3235/93/2021, astfel încât „școlile trec în sistem online numai în situația în care la nivelul localității este declarată starea de carantină.”, potrivit edupedu.ro.

Un articol din documentul citat precizează că „Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, prin raportare la prevederile art. 3, cu excepția depășirii pragului de 6 la mie unde intrarea în carantină se aplică imediat.”

„Nu accept să se închidă școlile și să rămână toate celelalte deschise! Când se intră în carantină, închidem și școlile. Până atunci, suntem consecvenți principiului că școlile se închid ultimele”, a declarat Cîmpeanu pentru Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *