Ministrul dezvoltării regionale, arbitru în disputa dintre Robu și Dobra pe tema stadionului și sălii polivalente

Vizita în județul Timiș a vicepremierului Daniel Suciu, care deține și funcția de ministru al dezvoltării regionale și administrației publice, a fost un bun prilej pentru abordarea, din nou, a problemelor legate de construirea unui stadion și a unei săli polivalente, ambele din fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

CITEȘTE ȘI: Telekom dispare din România, Digi și Orange împart abonații, drepturile TV sunt în aer

În ceea ce privește Stadionul „Dan Păltinișanu”, vicepremierul Suciu a spus: „Știm că în Timișoara există o frumoasă tradiție fotbalistică și ne dorim să refacem stadionul.

CITEȘTE ȘI: Va ploua cu găleata! Vijelii şi precipitaţii abundente, în următoarele ore

Dar, pentru aceasta, avem nevoie de ceva foarte simplu. Primăria ar trebui să cedeze cei 5.000 de metri pătrați pe care îi deține sub una dintre tribune, conform unui proiect de hotărâre de consiliu local pe care l-a retras de pe ordinea de zi la ședința de marți. Consiliul Județean Timiș va demola stadionul existent, va preda amplasamentul către CNI, iar noi vom construi stadionul”.

„Nu v-ați săturat de acest ping-pong?”

Lucrurile nu sunt limpezi nici în privința viitoarei săli polivalente, amplasamentul acesteia stârnind în ultimii ani numeroase dispute politice. „Referitor la sala polivalentă, nu v-ați săturat de acest ping-pong?

CITEȘTE ȘI: Viceprimar, despre șoferii români de tir: Fug de răspundere. Iau 2.000 de euro că stau și învârt de un volan

La ora actuală, nu avem la CNI nici o hotărâre de consiliu județean sau de consiliu local cu valoare juridică din care să rezulte amplasamentul. Săptămâna viitoare, după ce va trece ziua patimilor politicienilor, adică duminică, îi aștept pe domnul președinte Călin Dobra și pe domnul primar Nicolae Robu la minister, pentru discuții, să rupem odată pisica.

Dar aș dori să menționez că am fost la stadion și am văzut, chiar pe amplasamentul propus de Primăria Timișoara pentru sala polivalentă, o bază sportivă funcțională, care nu există în acte. Cine se va ocupa de demolarea acesteia?”, a declarat, astăzi, Daniel Suciu.

Reamintim că nici Consiliul Local Timișoara, nici Consiliul Județean Timiș nu au putut emite hotărâri cu privire la amplasamentul sălii polivalente, întrucât sunt necesare două treimi din voturi, iar puterea și opoziția se țin în șah una pe cealaltă în ambele instituții.

Noi contracte cu finanțare europeană

Dacă tot a fost prezent la Timișoara, ministrul dezvoltării regionale, Daniel Suciu, a semnat, astăzi, și patru contracte cu finanțare europeană.

Este vorba despre modernizarea, extinderea și dotarea Unității de primiri urgențe a Spitalului Județean Timișoara (6,7 milioane de lei), construirea Grădiniței cu program normal din Remetea Luncă, comuna Mănăștiur (600.000 de lei), construirea Grădiniței cu program prelungit din comuna Moșnița Nouă (trei milioane de lei) și reabilitarea și modernizarea a două importante artere din orașul Deta (3,6 milioane de lei).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
spnm 22 mai 2019
Inca o mare realizare a lui Robu, incapatanat ca un magar, se opune oricarui proiect care nu-i poarta numele. Din mahalaua Bogsigului a luat modelul pentru Timisoara, si ne face oras de doi bani.