Ministrul Agriculturii spune la Timișoara că procesarea cărnii nu e periclitată de cazurile de COVID-19 din abatoare

ministrul agriculturii

Procesarea cărnii nu este pusă în pericol de cazurile de COVID-19 din abatoare, a declarat astăzi, la Timișoara, ministrul Agriculturii Adrian Nechita Oros.

Potrivit ministrului, capacitatea de procesare este mult mai mare decât ce s-a procesat până acum.

“Vom evalua, vom vedea exact. După știința mea, cei de la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară care se ocupă de acest aspect m-au informat că capacitatea de abatorizare pe care noi o avem dar care nu este utilizată, este mult mai mare decât numărul de animale pe care noi le sacrificăm. Doar că aceste abatoare sunt dispuse nu foarte uniform la nivel național. Această capacitate de abatorizare ar fi de trei ori mai mare decât numărul de animale pe care le noi le sacrificăm în mod curent. Cu siguranță, vor identifica cei de la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, care se ocupă de siguranța alimentară, vor găsi soluții de de backup și mă vor informa și pe mine”, spune Adrian Oros.

Minsitrul Agriculturii a reamintit ca la nivelul fiecărei activități au fost dispuse măsuri specifice, dar din cauza relaxării numărul cazurilor a crescut. Ministrul Agriculturii s-a declarat convins că „o să ne trezim cu toții”.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns