Ministerul Mediului, pus la plata a sute de mii de euro după atacurile urșilor

atac urs

Mai mulți români atacați de urși au câștigat în ultimul an procesele cu Ministerul Mediului. Cele mai mari daune pe care autoritățile trebuie să le achite sunt pentru o femeie din județul Mureș, care a rămas fără un picior în urma atacului, 137.000 de euro.

CITEȘTE ȘI: Asociaţia Pro Infrastructură cere ca circulaţia pe contrasens pe autostrăzi să fie asimilată tentativei de omor

În ultimul an, opt oameni atacați de urși în județele Mureș, Harghita și Brașov au câștigat procesele, în prime instanțe sau definitiv, împotriva Ministerului Mediului și a fondurilor de vânătoare, potrivit Realitatea Plus.

Instanțele au decis că proprietarul animalelor, statul, prin instituțiia de resort, Ministerul Mediului, este proprietarul animaelor și, în consceință, răspunde pentru pagubele provocate de acestea.

Majoritatea victimelor au solicitat despăgubiri de câte 400.000 de euro, aceasta fiind suma maximă ce poate fi solicitată ca despăgubire în cazul în care o persoană este rănită sau ucisă de urs.

Până acum, prin sențință definitivă, judecătorii au decis ca un bărbat care a fost atacat de urs în gara localității Băile Tușnad, județul Harghita, în august 2018, trebuie să primească despăgubiri de 15.000 de euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *