Ministerul Educației s-a sucit în privința simulărilor

simulare

După discuții aprinse în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social care a avut loc miercuri, la finalul căreia reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți s-au arătat indignați de faptul că Ministerul Educației și Cercetării a lansat propunerea de renunțare la simulările pentru clasele a VII-a și a XI-a, lucrurile au luat o altă întorsătură.

CITEȘTE ȘI: Bărbat, reținut într-o comună din vestul țării, după ce și-a ucis mama

După câteva ore de la eveniment, ministerul de resort s-a sucit cu 180 de grade, informând pe cale oficială că de fapt aceste simulări vor avea totuși loc, dar… mai târziu. Astfel, potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Educației și Cercetării, simularea pentru clasa a VII-a va avea loc în luna mai și va fi reglementată separat, după ce vor fi publicate programele de examen și noi modele de subiecte, având în vedere că acești elevi au studiat după alte programe decât cei de clasa a VIII-a. Aceasta a fost propunerea susținută în unanimitate de către toți membrii Comisiei de Dialog Social.

Tot în luna mai, fiecare inspectorat școlar poate organiza o nouă simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel județean. Tot atunci, poate fi organizată și simularea examenului de bacalaureat pentru clasa a XI-a.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns