Ministerul Educaţiei: Peste un miliard de euro pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar

Ministerul Educaţiei: Peste un miliard de euro pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar

Ministerul Educaţiei: Peste un miliard de euro pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar

Ministerul Educaţiei a anunţat, miercuri, finalizarea procesului de evaluare a proiectelor depuse pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe – palatele şi cluburile copiilor, cabinetele de asistenţă psihopedagogică, cluburile sportive, scrie agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, vor fi finanţate 2.538 de proiecte pentru 5.846 unităţi de învăţământ beneficiare.

„Am finalizat procesul de evaluare a proiectelor depuse pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe (palatele şi cluburile copiilor, cabinetele de asistenţă psihopedagogică, cluburile sportive).

CITEȘTE ȘI: A fost publicat calendarul înscrierilor în creșe și grădinițe. Aproape 18.000 de locuri disponibile în Timiș pentru antepreșcolari și preșcolari

Vom finanţa prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) un număr total de 2.538 de proiecte, pentru 5.846 unităţi de învăţământ beneficiare. Valoarea totală eligibilă fără TVA este de 1.024.237.402,96 de euro”, precizează Ministerul Educaţiei.

Investiţiile presupun: cabinete şcolare (inclusiv pe discipline, de asistenţă psihopedagogică, săli de sport) dotate cu mobilier şi materiale sportive, inclusiv echipamente digitale, laboratoare de ştiinţe dotate cu mobilier specific, echipamente digitale şi materiale didactice, laboratoare de informatică dotate în grădiniţe, învăţământ primar, gimnazial, liceal şi în alte unităţi conexe, ateliere de practică dotate cu materiale şi echipamente didactice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *