Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului: nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră

Prețuri mai mici la pachetele turistice, după 15 august. Tarifele urmează să scadă cu până la 20%

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului: nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), care monitorizează calitatea apei în perioada estivală, a anunţat că nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, AGERPRES.

„Românii nu au niciun motiv să îşi anuleze vacanţele pe litoralul românesc! Ştiu că zvonurile de risc de contaminare cu holeră s-au răspândit în rândul turiştilor în ultimele zile pe căi neoficiale. Este momentul să punem capăt acestei dezinformări! Nu există niciun risc de holeră pe litoral în ţara noastră.

CITEȘTE ȘI: CFR atenționează în privința unui concurs fals privind câștigarea unui card cadou de transport pe calea ferată

Situaţia este atent monitorizată de autorităţi – Institutul Naţional de Sănătate Publică, DSP Constanţa şi DSP Tulcea. Turiştii sunt în siguranţă! Pe cei care sunt îngrijoraţi cu privire la riscul epidemiologic, îi sfătuiesc să se informeze din surse oficiale, de pe site-urile INSP, DSP Constanţa, DSP Tulcea, unde datele sunt actualizate la zi. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului este şi va rămâne un real partener pentru industria turismului din România.

Împreună cu mediul asociativ de profil, vom continua să promovăm destinaţiile locale şi ne vom coordona eforturile pentru a combate propagarea informaţiilor false care ar putea să afecteze turismul intern”, a declarat Radu Oprea, ministrul de resort.

Îngrijorările cu privire la riscul epidemiologic de contaminare cu holeră au apărut în spaţiul public în contextul distrugerii barajului Kaholkva din Ucraina.

Autorităţile din România, responsabile de siguranţa în domeniul sănătăţii publice, care monitorizează atent calitatea apei de îmbăiere în sezonul estival (1 iunie – 30 octombrie) prin sistemul de supraveghere a bolii diareice acute (BDA) la nivelul întregii populaţii, au anunţat că în ţara noastră nu există date neconforme.

Potrivit sursei citate, din datele INSP reiese faptul că pe canalele oficiale ale instituţiilor europene şi internaţionale – EWRS (ECDC) şi IHR (OMS) nu a fost transmisă nicio alertă în acest sens. Instituţiile şi autorităţile române de resort comunică permanent. Situaţia este sub control, iar toate informaţiile de interes pe acest subiect vor fi transmise pe canalele oficiale.

Foto: arhică cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *