Milioane de euro pentru o comună timișeană

sacalaz 4

Comuna timișeană Săcălaz primește, în acest an, milioane de euro pentru modernizare și reabilitare. ”Vom ajunge din urmă Dumbrăvița și Girocul în ceea ce privește dezvoltarea”, este de părere Ilie Todașcă, primarul Săcălazului.

Astfel, din fonduri europene va fi construită o grădiniță nouă în centrul de comună, proiect pentru care s-au alocat 500.000 de euro. ”Va fi o unitate școlară care va funcționa cu program prelungit.

Vom avea și bucătărie, sală de mese, dormitoare… În momentul de față suntem în faza de licitație”, a precizat edilul-șef.

De asemenea, administrația locală a obținut fonduri pentru reabilitarea căminului cultural în Beregsău Mic (280.000 de euro) și pentru realizarea rețelei de canalizare în Beregsău Mare (aproape un milion de euro).

”La sfârșitul lui august, am primit o veste bună. Avem finanțare pentru încă două proiecte: 800.000 de euro pentru o stație de tratare a apei în Beregsău Mare și 500.000 de euro pentru o grădiniță nouă în aceeași localitate.

În plus, două proiecte au fost notificate recent și vor veni și banii: un milion de euro pentru modernizare infrastructură rutieră în Săcălaz și 230.000 de euro pentru reabilitarea căminului cultural din Beregsău Mare”, a adăugat Ilie Todașcă.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, comuna timișeană a primit circa 6,5 milioane de lei pentru reabilitarea rețelei și realizarea unei stații de tratare a apei în localitatea Beregsău Mic.

”Cu aceste proiecte vom ajunge la nivelul celorlalte comune limitrofe Timișoarei. Mai avem de realizat centrul civic și un sediu nou pentru primărie, lucrări pe care le finanțăm de la bugetul local.

Administrația locală funcționează în prezent în patru locații și avem în plan o nouă clădire modernă. De asemenea, în această perioadă demarăm lucrările de asfaltare a tuturor străzilor din Beregsău Mare și Beregsău Mic”, a conchis primarul din Săcălaz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns