Mii de timișoreni au urmărit parada militară

Aglomerație mare, încă de dimineață, pe Bulevardul Revoluției din Timișoara, arteră pe care s-a desfășurat parada militară de 1 Decembrie.
parada

Timișoreni de toate vârstele au dorit să asiste la eveniment, aducându-și cu ei familiile și purtând steaguri tricolore.

Programul festiv a început cu intonarea imnului național al României, după care Înaltpreasfinția Sa Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, a oficiat o slujbă de Te Deum, alături de un sobor de preoți.
parada2

Partea cu discursurile oficialităților a fost eliminată din program, pentru ca oamenii veniți la defilare să nu aibă prea mult de așteptat în frig, doar prefectul Mircea Băcală citind un scurt mesaj venit din partea premierului României.
parada3

În continuare, armata și-a prezentat efectivele și armamentul din dotare, într-o paradă foarte gustată de cei prezenți și în special de copii. Au fost prezenți nu doar militari ai Armatei Române, ci și polițiști, jandarmi, trupe ale SRI, pompieri și alte cadre ale instituțiilor cu regim special.
parada4

Foarte apreciate de public, care s-a întrecut în a fotografia și filma evenimentul, au fost vehiculele blindate, autospecialele antitero, precum și cele două elicoptere venite de la Giarmata, care au survolat bulevardul în timpul paradei.

La ora 12, această parte a programului se încheiase deja, iar majoritatea celor aflați de față s-a îndreptat, cu mic, cu mare și cu steaguri cu tot spre zona centrală a orașului.

0 Comments

No Comment.