Mii de credincioşi au sărbătorit cum se cuvine Naşterea Domnului

navidad 2 1

De praznicul Nașterii Domnului, mii de credincioși bănățeni au participat la Sfânta Liturghie oficiată, în Catedrala Mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi din Timișoara, de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

CITEȘTE ȘI: Hristos S-a născut! Adevărat S-a născut!

După otpustul sinaxei euharistice, Chiriarhul a citit pastorala la Nașterea Domnului, subliniind nemărginita iubire a lui Dumnezeu față de om.

„La praznicul de azi Îl vedem pe Dumnezeu Tatăl ținând în ale Sale brațe pe Fiul Său, pe Care ni L-a trimis ca dar, să ne ridice din lumea păcatului în care eram căzuți și să ne restaureze. Vedem pe fața Tatălui Ceresc bucuria dăruirii, arătându-ne cât de mult ne prețuiește și ne iubește. Lui Avraam i-a cerut să-l aducă jertfă pe Isaac, încercându-i credința, dar l-a oprit. Însă pe Fiul Său L-a trimis să Se jertfească pentru noi și nu L-a oprit, a lăsat să fie pironit pe Cruce. Durerea Crucii s-a prefăcut în bucuria iubirii. Și întru această bucurie ne-a cuprins Tatăl Ceresc și pe noi. La Naștere Și-a întins brațele Tatăl, iar la Răstignire Și-a întins brațele Fiul. Brațele întinse ale Tatălui și ale Fiului sunt semnul iubirii desăvârșite a lui Dumnezeu față de om. Iubirea este merindea vieții. Tatăl Ceresc rămâne Părinte și față de fiii neascultători, căci iubirea Lui față de om nu s-a împuținat, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Imediat după slujbă, la reședința mitropolitană a avut loc recepția oficială, la care au participat reprezentanții cultelor religioase din Banat, reprezentanții autorităților locale și județene, personalități ale vieții culturale publice din Timișoara și din țară, academicieni, clerici, profesori universitari, scriitori, precum și colaboratori de la Centrul eparhial.

În seara primei zile de Crăciun, după slujba Vecerniei, în monumentalul lăcaș de cult din capitala Banatului, a avut loc concertul tradițional de colinde, susținut de Corul Catedralei Mitropolitane. Cea mai importantă biserică ortodoxă din Timişoara a fost arhiplină şi astăzi, când credincioşii au prăznuit Soborul Maicii Domnului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mii de credincioşi au sărbătorit cum se cuvine Naşterea Domnului

  1. Ceausescu a demolat biserici dar, aveam a 9-a Flota Maritima din lume, dupa 1990 a * plouat * cu biserici si am ajuns in coada europei ! DE CE ? nu ne-a instruit Radio Europa Libera sa il alegem presedinte pe Corneliu Manescu ? ? ! Cine a spus ca ? prostia este ereditara șa romani . O D din Comanesti, fan CFR din 1956.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *