Migranți care încercau să părăsească ilegal România, opriți de polițiștii de frontieră din Timiș

Cetățeni din Nepal opriți la ieșirea din țară spre Serbia

Migranți care încercau să părăsească ilegal România, opriți de polițiștii de frontieră din Timiș

Trei cetățeni nepalezi și un indian, intrați legal în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia, au fost opriți din drumul lor de polițiștii din cadul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, judeţul Timiș.

Duminică, la ora 22.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat la aproximativ 150 m de frontieră, pe direcția localității de frontieră Iohanisfeld, patru cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Serbia, după ce au coborât dintr-un autoturism înmatriculat în România.

Cetățenii străini întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, cât și șoferul autoturismului, au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni pentru cercetări.

CITEȘTE ȘI: Un chinez care străbate Europa călare s-a fotografiat la Castelul Corvinilor, în Hunedoara, în mijlocul unei ședințe foto de la o nuntă

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt trei cetățeni din Nepal și unul din India, cu vârste cuprinse între 21 și 46 de ani, care au intrat legal pe teritoriul României. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în diverse state din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetățenii străini.

De asemenea, șoferul cetățean român în vârstă de 39 de ani, este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *