Migranți ascunși în locuri special amenajate, în 2 autoutilitare, depistați la frontieră

Migranți ascunși în locuri special amenajate, în 2 autoutilitare, depistați la frontieră

Migranți ascunși în locuri special amenajate, în 2 autoutilitare, depistați la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 14 migranți ascunși, cetăţeni din Siria, Irak și Egipt, ascunşi în două autoutilitare, care au încercat să treacă ilegal granița în Ungaria, fără îndeplinirea formalităţilor de frontieră.

Migranții erau ascunși în locuri special amenajate în cele două autotutiliare – care aveau ca destinație Italia, respectiv Belgia.

CITEȘTE ȘI: Prognoză meteo: Temperaturi mai mici decât cele normale în următoarele două săptămâni

Acestea erau conduse de doi cetățeni români.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra a două autoutilitare, conduse de doi cetățeni români.

Unul dintre șoferi se deplasa fără încărcătură, având destinația Italia, iar celălalt transporta profile din lemn pentru o societate comercială din Belgia.

În urma verificărilor amănunţite efectuate în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi într-un locaș special amenajat în interiorul profilelor din lemn, cât şi în spatele banchetelor şi locul destinat pentru odihna şoferilor, migranți ascunși, 14 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak și Egipt, care intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au declarat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Foto: STPF Arad

aradon

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *