Miercuri, toți elevii din Timișoara revin în bănci! Lista cu scenariile din toate școlile timișene

De luni, vor merge la școală toți elevii din localitățile cu rată de infectare sub 3 la mie, indiferent de procentul de vaccinare din școală

Rata de incidență la Timișoara a scăzut, de câteva zile, sub 1 la mia de locuitori, prin urmare, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică la clasă a tuturor elevilor, indiferent de anii de studiu.

Ultimul ordin comun al ministrului educației și al sănătății, publicat luni seara în Monitorul Oficial, a modificat procedura de aprobare a scenariilor de funcționare a unităților de învățământ, aceasta putând avea loc, de acum înainte, în orice zi, nu doar la sfârșitul săptămânii cum era anterior.

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, întrunit marți în acest scop, 510 școli timișene, printre care și cele din Timișoara, vor funcționa, începând de miercuri, 19 mai, în scenariul 1 și 81 de școli în scenariul 2.

După opt luni de școală online, elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a care învață în școlile din Timișoara, se vor alătura, miercuri, colegilor lor din ciclul primar și clasele terminale (aceștia desfășurând pe parcursul anului activități didactice față în față și în celelalte scenarii) pentru a participa la procesul de instruire în forma clasică.

Revenirea tuturor elevilor din Timișoara în bănci nu are o durată anume, aceasta depinzând de evoluția epidemiologică. Potrivit Ordinului comun 3805/703/17.05.2021, scenariul va putea fi schimbat în orice zi, în funcție de rata de infectare.

Lista cu scenariile din toate școlile timișene

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *