Mieluţa din imagine, fătată acum o săptămână, a fost plimbată cu Loganul pentru o poză. E cea mai frumoasă din gospodăria unui timişean

Mai puţin de două luni ne despart de sărbătorile pascale, iar crescătorii se mândresc deja cu primii miei. Cei mai mulţi abia au o săptămână de viaţă şi se ţin cu greu pe picioare. Dacă în 2016 crescătorii au avut mai mult timp la dispoziţie, anul acesta sărbătorile pascale vor fi în 16 aprilie.

Mieluţa din imagine a fost fătată de doar o săptămână şi a fost adusă de stăpân, cu Loganul, pentru o poză, ea fiind cea mai frumoasă din gospodăria unui timişean.

Cosmin Nelu Popovici, un gospodar din comuna Ohaba Lungă, are peste o sută de oi. Spune că a crescut la bunici înconjurat de animale şi aşa a început să le îndrăgească. Primele mioare le-a primit în urmă cu şapte ani.

„Am început cu 15 exemplare, apoi cu 28 şi… tot aşa. Acum am peste o sută şi îmi place ceea ce fac, deşi uneori avem probleme. Iarna aceasta a fost extrem de greu, mi s-au îmbolnăvit o parte dintre oi, aşa că nu am putut să le dau la montă. Voi avea mai puţini miei, iar de Paşti aceştia vor fi mai micuţi”.

Din experienţa altor ani, Cosmin Nelu Popovici se aşteaptă să obţină un preţ bun pe kilogramul de miel sacrificat. „Sper să vând kilogramul cu 23 -24 de lei”, ne-a spus ciobanul.

O altă problemă cu care se confruntă crescătorul de animale este cea a pieţei de desfacere, care este aproape inexistentă în zonă. „Marfa o vindem doar în pieţele agroalimentare” adaugă fermierul.

0 Comments

No Comment.