Micul fermier bănăţean, cu un plan bun, poate primi 15.000 de euro

Micul fermier bănăţean, cu un plan bun, poate primi 15.000 de euro

La 15.000 de euro se ridică suma nerambursabilă aflată la dispoziția micului fermier și tot ce trebuie să facă e să aibă un plan de afaceri bun și un proiect întocmit temeinic, pe care să-l depună la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru a pune mâna pe bani.

Facilitatea e disponibilă prin submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici din cadrul Programului Național pentru dezvoltare rurală (PNDR), AFIR a deschis de câteva zile porțile finanțărilor prin această submăsură, punând la bătaie 87 de milioane de euro prin sesiunea de primire a cererilor de finanțare care se va închide spre sfârșitul lunii noiembrie.

Potențialul beneficiar e fermierul a cărui exploataţie agricolă are o dimensiune economică întrunind între 4.000 și 11.999 de SO (Standard Output, adică valoarea producţie standard) şi care să fie înregistrată cu cel puţin 24 de luni înainte de solicitarea finanțării în Registrul unic de identificare al APIA sau în Registrul naţional al exploataţiilor al ANSVSA sau ANZ, ori în Registrul agricol de la Primărie, fie în nume propriu, pe persoană fizică, fie sub o altă formă de organizare eligibilă.

CITEŞTE ŞI: Adeverința medicală solicitată la școală pentru a dovedi că elevul poate participa la orele de sport a fost eliminată

Fiunanțarea pentru dezvoltarea fermelor mici se acordă ca sumă forfetară, în două tranşe, prima fiind de 75 la sută din cuantumul sprijinului și se va obține chiar la semnarea deciziei de finanţare, iar restul de 25 la sută va intra în contul fermierului după implementarea planului de afaceri. Sprijinul de până la 15.000 de euro e destinat dezvoltării şi modernizării exploataţiei agricole, pentru îmbunătăţirea performanţei acesteia.

Fermierii interesați pot obține amănunte consultând portalui AFIR, afir.info, iar potențialii beneficiari din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara interesați de mai multe detalii pott contacta Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest Timişoara, nr. tel. 0256.250.200, e-mail: [email protected]


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Micul fermier bănăţean, cu un plan bun, poate primi 15.000 de euro

Lasă un răspuns