Microbuzele STPT, pregătite să transporte pacienții COVID-19 la spital. Soluții pentru recoltarea de probe de la domiciliu

microbuze scolare

Primăria Timișoara se pregătește să pună la dispoziția Serviciului de Ambulanță microbuzele Societății de Transport Public pentru a transporta pacienții la infectați cu coronavirus.

Primarul Dominic Fritz atrage atenția că ambulanțele fac cu greu față situației, motiv pentru care se caută soluții acum pentru identificarea de mașini cu ajutorul cărora să poată fi recoltate testele COVID de la domiciliu.

“Suntem într-o situație în care ambulanțele abia reușesc să facă față. Încercăm să găsim mașini de la societățile din subordinea primăriei și să le punem la dispoziția Serviciului de Ambulanță pentru recoltarea de probe la domiciliu, ca să nu trebuiască să folosească ambulanțe”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai precizat că în situația în care numărul ambulanțelor nu va fi suficient pentru transportul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 se va apela la microbuzele Societății de Transport Public.

“Pregătim deja microbuze din partea STPT, pe care le vom putea folosi la un moment dat dacă într-adevăr la un moment dat ambulanțele nu mai pot face față să aducă pacienții la triaj la Spitalul Victor Babeș, pentru recoltarea probelor, acolo unde am pus containerele. Dacă se întâmplă această situație, avem deja pregătite microbuze de la STPT pentru a duce pacienții acolo”, a declarat Dominic Fritz.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *