Mici timișoreni, în vizită la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”

Mici timișoreni, în vizită la Centrul de Zi pentru bătrâni "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril"

Mici timișoreni, în vizită la Centrul de Zi pentru bătrâni „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”

Persoanele din cadrul Centrului de Zi pentru bătrâni „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Timișoara au primit, zielele trecute, vizita celor mai mici timișoreni, transmite Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Centrul pentru persoane vârstnice a fost înveselit de râsetele și bucuria copiilor de la grădinița „𝐌𝐢𝐜𝐮𝐭̦𝐢𝐢 𝐄𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢”, din zona Lipovei. În cadrul unei activități cu tematica „Familia mea”, cei mici au petreacut timp cu „bunicii” din comunitate.

Copiii au adus cu ei îmbrățișări și zâmbete, oferindu-le vârstnicilor o doză binevenită de iubire necondiționată. La rândul lor, seniorii noștri i-au înconjurat pe copii cu afecțiune și le-au dezvăluit frânturi din poveștile lor de viață fascinante.

CITEȘTE ȘI: Peste 7.000 de kilograme de produse second-hand, venite din Danemarca, au fost oprite la intrarea în România

Împreună, au creat portrete intitulate „bunica mea” și au surprins momentele speciale ale acestei experiențe. Copiii își cultivă, astfel, empatia și respectul față de persoanele în vârstă și își îmbunătățesc abilitățile de comunicare. În același timp, seniorii s-au bucurat de compania micuților, ceea ce le-a oferit oportunități de socializare și reducere a sentimentului de izolare sau singurătate.

Periodic, la Centrul de Zi pentru bătrâni „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” sunt desfășurate acțiuni care aduc împreună diferite generații și ajută la valorificarea potențialului fiecărui membru al comunității.

Sursa foto: Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *