Meteorologii vin cu avertizări de ultimă oră: alertă de ninsori masive!

Alertă meteo: Cod galben de vremea rea până sâmbătă. Este vizat şi vestul ţării

Meteorologii vin cu avertizări de ultimă oră! Mai multe județe din România se află sub cod galben de vreme rea, astăzi, potrivit spynews.ro.

Mai multe județe din țară, inclusiv o parte din Hunedoara, se află sub cod galben de ninsori viscolite și temperaturile urmează să scadă extrem de mult în următoarele ore.

Potrivit informațiilor oferite de meteoromania.ro, este cod galben de fenomene meteo periculoase până la ora 22 pentru mai multe zone din România.

În centrul și în nord-estul României se vor înregistra ninsori viscolite, precum și temperaturi extrem de scăzute, anunță ANM.

În intervalul menționat, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…50 km/h și de peste 60…70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) și în sud-est.

Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei și din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în Muntenia și vestul Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada, mai anunță meteorologii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns