Mesajul ipocrit al Ministerului Educației, de Ziua Învățătorului

Mesajul ipocrit al Ministerului Educației, de Ziua Învățătorului

Mesajul ipocrit al Ministerului Educației, de Ziua Învățătorului.

Din anul 2007, pe 5 iunie, în România se sărbătorește Ziua Învățătorului. Data nu a fost întâmplător aleasă, fiind ziua de naștere a iluministului Gheorghe Lazăr, fondatorul învățământului în limba română.

Dascălii români traversează, în acest moment, una dintre cele mai umilitoare etape din activitatea lor, fiind puși la zid de reprezentanții poporului pentru cutezanța de a protesta pentru salarii decente.

CITEȘTE ȘI: Timișorenii pot folosi bazinele de înot și terenurile de sport de la școli

În timp ce președintele țării, Klaus Iohannis, el însuși cadru didactic la baza formării sale profesionale, i-a certat pe profesori că fac grevă, Ministerul Educației a postat, pe pagina de Facebook a instituției, un mesaj adresat învățătorilor români, de ziua lor:

” Prima zi de școală din viața noastră înseamnă, pentru fiecare din noi, întâlnirea cu cei care ne deschid drumul spre cunoaștere: învățătorii, cei sub a căror privire și din ale căror grijă și pasiune am devenit oamenii care suntem astăzi!

La mulți ani, dragi învățători! Mulțumim pentru dăruire și pentru munca din fiecare zi!”

Mâhniți, profesorii au lăsat o serie de comentarii, subliniind ipocrizia Guvernului față de cei care i-au învățat să scrie: ”Mulțumiți cu o mărire de salariu, nu doar vorbe goale”, ” Vrem respectul cuvenit! Ne-ați strivit și financiar, și moral!”, ”Învățătorii nu v-au învățat sa mințiți și sa furați! Vrem sa ne redați demnitatea și onoarea pe care ni le-ati luat în fiecare an! Nu învățătorii v-au făcut ce-ați ajuns astăzi, ci calicia după avere! Scutiți-ne de ipocriziile voastre!”.

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mesajul ipocrit al Ministerului Educației, de Ziua Învățătorului

  1. Prea târziu! Analfabeții funcționali din Parlament, Guvern etc. trebuiau lăsați repetenți încă de atunci. Acum e prea târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *