Cannes 2024: Meryl Streep, recompensată cu un Palme d’Or onorific în timpul ceremoniei de deschidere a festivalului

Meryl Streep, recompensată cu un Palme d'Or onorific în timpul ceremoniei de deschidere a festivalului Cannes 2024

Cannes 2024: Meryl Streep, recompensată cu un Palme d’Or onorific în timpul ceremoniei de deschidere a festivalului

Actriţa americană Meryl Streep, o legendă a industriei de la Hollywood, a primit marţi seară, în cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes, un trofeu Palme d’Or onorific, care imortalizează „locul ei de neşters în istoria cinematografiei”, informează AFP.

„Ai schimbat felul nostru de a vedea femeile în lumea cinematografiei (….), ne-ai oferit o nouă imagine despre noi înşine”, a declarat actriţa franceză Juliette Binoche, care nu şi-a putut stăpâni lacrimile înainte de a-i înmâna artistei americane acest trofeu onorific.

Meryl Streep, în vârstă de 74 de ani, a câştigat deja aproape toate premiile din industria de divertisment, inclusiv un număr record de 21 de nominalizări la Oscar – câştigând trei statuete -, însă nu a mai venit la Cannes de 35 de ani.

„Sunt atât de fericită că nu v-aţi plictisit de mine”, a spus vedeta americană, vizibil emoţionată, care a purtat o rochie drapată, de culoarea fildeşului.

CITEȘTE ȘI: Canalizare pentru un sat timișean

Acest trofeu Palme d’Or onorific recompensează o carieră începută în 1977 de actriţa din „Julia” şi continuată cu „Kramer contra Kramer” – rolul care i-a adus primul ei premiu Oscar în 1979.

Meryl Streep, care s-a simţit în largul ei jucând în melodrame – precum „Iubita locotenentului francez” (1981) -, a avut roluri de neuitat interpretând o supravieţuitoare a Holocaustului în „Alegerea Sophiei” (care i-a adus al doilea premiu Oscar) şi pe Karen Blixen în „Departe de Africa” (1985). De altfel, vedeta americană a intrat marţi seară pe scena Festivalului de la Cannes pe muzica acestui film regizat de Sydney Pollack.

După ce a ajuns la vârsta de 40 de ani, rolurile ei au devenit tot mai puţine, s-a orientat rapid spre comedie şi a triumfat în 2006 cu evoluţia sa din filmul „Diavolul se îmbracă de la Prada”.

A câştigat cel de-al treilea premiu Oscar din carieră cu rolul din pelicula „Doamna de fier” (2012), în care a interpretat-o pe Margaret Thatcher, scrie agerpres.ro.

Alte două trofee Palme d’Or onorifice vor fi atribuite în acest an pe Croazetă: unul pentru studioul de animaţie Ghibli, pe 20 mai, şi celălalt cineastului american George Lucas, creatorul francizei „Star Wars”, în cadrul ceremoniei de încheiere a festivalului.

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 14-25 mai.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *