Mersul trenurilor nu se schimbă o dată cu trecerea la ora de iarnă. Citeşte cum vor proceda ceferiştii

tren 14

CFR Cãlãtori informeazã cã, începând din 27 octombrie 2019, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 4:00 devenind ora 3:00, însã acest lucru nu va duce la modificarea mersului trenurilor, potrivit unui comunicat al operatorului feroviar.

„În noaptea 26/27 octombrie 2019, când ora 4 AM devine ora 3 AM, toate trenurile de cãlãtori care au ora de plecare din staţiile de formare dupã ora 4 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale. Trenurile de cãlãtori aflate în circulaţie dupã ora 4 AM, ora oficialã de varã, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona pânã la ora de plecare din orarul în vigoare dupã noua orã a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţã scurtã pânã la staţia finalã îşi vor continua mersul pânã la destinaţie”, au arãtat reprezentanţii companiei.

Având în vedere cã şi în ţãrile vecine trecerea de la ora de varã la ora Europei Orientale oficialã se face în aceeaşi zi de 27 octombrie 2019, între staţiile de frontierã cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula dupã orele din Mersul de tren în vigoare.

Înainte de efectuarea cãlãtoriei, CFR le recomandã pasagerilor sã se asigure cã au bilet pentru evitarea taxãrii suplimentare în tren corespunzãtoare rangului de tren şi zonei kilometrice şi/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementãrilor în vigoare.

Societatea de Transport Feroviar de Cãlãtori CFR Cãlãtori S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectueazã transportul public de cãlãtori pe calea feratã.

Sursa – agerpres.ro

radioresita


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *