Mersul pe jos a ajuns sport extrem în Timişoara

furtuna timisoara 3

„Pericol de accidentare. Atenţie!” este avertizarea care poate fi citită de-a lungul a kilometri de trotuare din zona centrală a Timişoarei. Sunt porţiuni pietonale mari pe care cetăţenii nu mai au acces, pentru că sunt înconjurate cu panglica galbenă pe care e înscris avertismentul.

Situaţia s-a agravat după furtuna extrem de violentă de duminică, astfel încât, pe lângă deja tradiţionala tencuială căzătoare, la tot pasul e pericol de bombardament cu ţigle instabile sau cu crengi pe care le-a rupt vijelia, dar au rămas agăţate în arbori sau pe firele de curent.

 

Primăria, printre cele mai periculoase clădiri din oraş!

Te-ai aştepta ca imobilul care găzduieşte municipalitatea timişoreană să fie mult mai sigur decât suratele sale din buricul târgului. Ei bine, sediul primăriei nu se înscrie deloc, la capitolul bunei întreţineri, în categoria „aşa da”, deşi ar fi fost de dorit ca măcar aici să avem un exemplu luminos pentru locatarii imobilelor istorice părăginite ca vai de mama lor.

Penibilul a ajuns la cote maxime după ce trotuarul a fos blocat de jur-împrejurul clădirii municipalităţii. Edilii nu pot invoca nici măcar scuza cu vântul violent – care, într-adevăr, a afectat acoperişul edificiului – pentru că de sub streaşina acestuia tencuiala se desprinde într-o veselie de mult timp. Numai că până acum trotuarul era blocat la răstimpuri, când se desprindeau bucăţi mari de tencuială.

S-a ajuns la situaţia ca nici măcar intrarea principală să nu mai poată fi utilizată, accesul fiind disponibil doar prin spatele clădirii, dinspre parcarea rezervată pentru angajaţi! Ghinion inclusiv pentru edilul-şef Nicolae Robu, dar şi pentru viceprimari şi secretarul primăriei, pentru că inclusiv locurile lor de parcare, amplasate chiar lângă un corp al imobilului, au devenit inaccesibile…

 

Circulaţia pietonală din tot centrul istoric a devenit un haos

Situaţia nu e deloc fericită nici pe trotuarele din vecinătatea primăriei, „ornate” din belşug cu panglica galbenă. E un adevărat haos în ceea ce priveşte circulaţia pietonală prin zonă, deoarece oamenii trebuie să-şi pună la grea încercare imaginaţia pentru a găsi căi de acces cât de cât civilizate. De-a lungul Liceului „Emanuil Ungureanu”, de pildă, cât e clădirea de lungă – şi este, nu glumă – unii păşesc pe spaţiul verde, în timp ce alţii, mai temerari, folosesc totuşi trotuarul înconjurat cu panglică, deşi se vede cu ochiul liber cât de periculos e, pe jos fiind plin de mortar şi de cioburi de ţiglă.

Situaţii precum aceasta pot fi întâlnite, de altfel, pe aproape toate străzile din zona istorică a Timişoarei. Inclusiv pe cele rezervate exclusiv pietonilor, precum strada Mărăşeşti.

Capitala Banatului a devenit un oraş extrem de periculos, faptul este cert. Până la punctul în care cascheta de protecţie devine o soluţie viabilă pentru utilizatorii de trotuare, pentru că tencuiala cade la tot pasul, iar mai nou, iată, nici ţiglele nu mai sunt deloc stabile. Nici măcar la primărie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *