Mersul pe bicicletă, o problemă spinoasă în Timişoara

biciclete3 2

Circa 400 de timişoreni au răspuns, duminică, apelului voluntarilor „Verde pentru Biciclete”, la numărătoarea de toamnă. Bicicliştii s-au speriat, probabil, de puţinele grade din termometre, de la orele dimineţii, fiind mult mai puţini decât în mod obişnuit la asemenea evenimente.

Mai mult, organizatorii acţiunii consideră că, în Timişoara, găsesc tot mai puţin sprijin pentru încurajarea cicliştilor.

Străzile din centru le sunt interzise iar pistele sunt de proastă calitate. Cu toate că de nenumărate ori s-au trimis sesizări primăriei referitor la cerinţele bicicliştilor, reprezentanţii administraţiei locale nu au luat nici o măsură pentru îndreptarea lucrurilor.

Astfel, tot mai mulţi timişoreni sunt nevoiţi să renunţe la mersul pe bicicletă, în favoarea altor mijloace de transport, deoarece Timişoara nu mai este un oraş prietenos din acest punct de vedere.

Azi, în cadrul acţiunii, timişorenii au participat şi la un sondaj pentru a-şi arăta opinia referitor la mersul pe două roţi în oraş şi obstacolele întâlnite pe trasee.

Ca în fiecare an, bicicliştii au pornit într-un tur al oraşului, de pe platforma Timco (locul întâlnirii).

La final, au ales să protesteze mergând, în zonele pietonale din centru, pe lângă biciclete, cu diferite pancarte.
biciclete

biciclete1

biciclete2


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Mersul pe bicicletă, o problemă spinoasă în Timişoara

  1. Mare diferenta intre BERBECII care se agita incitand la nerespectarea hotararilor de Consiliu Local (si a dorintei majoritatii locuitorilor urbei ) si BICICLISTII cu bun simt.

  2. Biciclistii au dreptate. Sa luam str. Eneas unde este pista de biciclete dus-intors, de la C. Martirilor pina la str.Drubeta. Pe aceasta portiune desi e o zona de case care au curte, garaj auto+acces cu parcare in fata portii,primaria a mai facut si pe carosabil locuri de parcare in conditiile in care circulatia auto este tot mai aglomerata.

Lasă un răspuns