Mereu la datorie! Oameni care nu trec indiferenţi pe lângă semenii aflaţi în dificultate

georoceanu

Astăzi,20 octombrie, în jurul orei 6:40, plt. adj. Georoceanu Nicolae Marius, în timp ce se deplasa împreună cu soția, cu autoturismul propietate personală, la serviciu, a observat că pe drumul european E70, între Șag și Timișoara, traficul se desfășura cu dificultate. Sesizând că ar putea fi o situație de urgență, acesta a depășit coloana de mașini și a oprit în afara şoselei, în zona autoturismului aflat pe avarii.

Acolo a observat că o persoană în vârstă, de sex masculin, se afla întinsă pe partea carosabilă (posibil victimă a accidentului). Având în vedere că traficul nu era blocat și exista pericolul producerii unui nou accident, acesta și-a rugat soția și cumnatul să fie atenți la trafic, să îmbrace o vestă reflectorizantă și să încerce să încetinească/devieze fluxul de mașini.

În tot acest timp, pompierul a evaluat starea de conștiență a victimei și leziunile vizibile pe care aceasta le prezenta, solicitând totodată persoanelor prezente la locul accidentului să sune la 112.

După prima evaluare, victima era conștientă, prezentănd leziuni la cap și fractură închisă a membrului inferior drept. Ținând cont că victimei i se putea agrava starea, pompieriul și-a rugat soția, asistent medical urgentist, să îl ajute cu o evaluare mai amănunțită. Ambii au rămas lângă victimă, menținându-i capul și poziția corpului în poziția inițială, până la ajungerea unui echipaj SMURD din cadrul Detașamentlui 2 de Pompieri Timișoara, subunitate la care cadrul militar activează.

În momentul sosirii echipajului de prim-ajutor, subofițerul a luat de pe ambulanță conurile de semnalizare, a balizat zona si a asigurat fluidizarea traficului. În acest timp, soția lui a sprijinit acțiunile personalului paramedical, predând pacientul fără să i se agraveze starea.

La retragerea ambulanței, familia și-a reluat drumul spre serviciu, începându-și o nouă zi în slujba cetățenilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns