Memoriile Cetății, la final

memoriile 1

Cea de-a doua ediție a Memoriilor Cetății, un proiect marca Timişoara 2021 la care şi-au adus aportul peste o sută de artişti, s-a încheiat cu lansarea catalogului dedicat evenimentului, cu tema din acest an: „Revoluţie”.

Au fost două luni pline de amintiri, de povestiri și de libertatea de care ne bucurăm acum, grație acelui Decembrie `89. Acum rămân adunate într-un album, numit Memoriile Cetății 2019.
Catalogul conține imagini cu intervențiile artiștilor în spațiul public, dar și poveștile autentice, documentate de trei jurnaliști, Otilia Galescu, Ana Munteanu și Vlad-Marko Tollea, sau primite de la timișoreni care povestesc despre acele zile memorabile din decembrie 89. Catalogul este disponibil gratuit în cafenele și la evenimentele Timișoara 2021. În total, peste o sută de artiști contribuit la Memoriile Cetății, la Timișoara, după 30 de ani de la Revoluție.

În cifre, Memoriile Cetății au numărat şase picturi murale realizate de nouă artiști, dintre care una, cea mai mare din România, de peste 500 mp. În luna octombrie, artiștii au realizat un mozaic pe o fântână publică din zona Bucovina, au pictat un tramvai, au creat benzi desenate cu scene din Revoluție ce apoi au fost multiplicate și amplasate în 23 de stații de tramvai din oraşul de pe Bega. În aceste două luni, au avut loc zece spectacole de teatru, trei proiecții de film, nouă concerte, trei seri de povești – Storytelling și patru seri de literatură – Spoken Words, la care au participat 17 de scriitori și poeți.

Alte zeci de oameni au fost prezenţi și și-au depănat amintirile, adunate acum albumul Memoriile Cetății 2019, care va fi distribuit gratuit.

Proiectul Memoriile Cetății este realizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar <<Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021>>, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Au făcut parte din echipa Memoriile Cetății 2019

Diana Katharina, Horațiu Fâra, Andreea Săsăran, Melinda Terek, Flavia Țună, Seba Tătaru, Cristi Văduva, Octavian Horvath (& Electronic Resistance) şi voluntarii Patricia Bogdan, Bogdan Bolda, Aurica Chisăliță, Gabriela Ciobanu, Constantin Duma, Francesca Feraru, Cosmin Florin, Andrei Mirea, Mihai Moise, Vlad Nicolae, Andrada Puiu, Carla Radu, Otilia Sfetcu, Theodora Scurtu şi Paul Wagner.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *