„Megaproiectul” campusului sportiv, prezentat la Munchen. Felicitări da, investitori ba

robu munchen

Primarul Timișoarei a participat la celebrul târg Real Messe Munchen, ediția 2016, fiind uimit de mărimea expoziției, dar și de participarea selectă.

„Am vizitat o mulțime de standuri, unele de țări, altele de orașe. Prezența mea a avut, însă, ca scop principal, pe de o parte, promovarea Timișoarei ca oraș potrivit pentru investiții, în general, mai ales acum, după ce a dobândit calitatea de viitoare Capitală Europeană a Culturii pentru 2021, iar pe de altă parte, promovarea unuia dintre proiectele mari din vastul portofoliu de proiecte subsumate viziunii cu care subsemnatul am candidat pentru al doilea mandat de Primar, este vorba de proiectul intitulat Sports & Congress Park.

Pot spune cu satisfacție că atât prezentarea generală a orașului, cât și prezentarea megaproiectului s-au bucurat de succes, după cum au arătat-o aplauzele și felicitările primite, respectiv discuțiile avute ulterior.

Rămân încrezător că vom reuși să găsim și finanțatori -acum am făcut primul demers concret în acest sens, vizând megaproiectul în ansamblul său -, intrarea în rândul asumatorilor de mari proiecte deschizându-ne largi perspective în acest sens”, a declarat Nicolae Robu.

Invitat la eveniment de un grup de arhitecți germani, primarul Timișoarei a prezentat un proiect de campus sportiv de mare anvergură, care ar urma să cuprindă un stadion de 42.000 de locuri, o sală polivalentă de 15.000 de locuri, un bazin olimpic, un velodrom și un hotel.

Deocamdată, nivelul necesar pentru finanțarea unui astfel de obiectiv nu se cunoaște, dar edilul crede că este posibil un parteneriat public-privat pentru implementarea proiectului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *