Mediul rural timișean, mai deschis pentru investițiile în servicii sociale

Mediul rural timișean, mai deschis pentru investițiile în servicii sociale

Mediul rural timișean, mai deschis pentru investițiile în servicii sociale.

Investițiile în economia serviciilor sociale sunt, și ele, un element de interes pentru administrațiile publice locale, în special pentru cele din mediul rural, unde mobilizarea resurselor pentru activități industriale se face mai dificil.

CITEȘTE ȘI: 29 februarie: o serie de curiozități științifice și tradiții nu întotdeauna cunoscute

Un astfel de caz se poate întâlni în comuna timișeană Bethausen, unde, cu ajutorul unei linii de finanțare accesată prin intermediul programului național de redresare și reziliență, edilii locali speră să pună pe picioare un centru de zi pentru copiii expuși riscului de separare de părinți, fenomen mai accentuat în aceste părți ale țării, care furnizează de mai bine de două decenii principalele contingente de muncitori euro-navetiști.

Valoarea totală a investiției este de 2,35 de milioane de lei (TVA inclus), din care cofinanțarea locală este de puțin peste 390 de mii de lei.

Aleșii locali, care au aprobat deja documentația tehnico-economică și devizul cheltuielilor, mizează ca, pe lângă rezolvarea problemei de fond pentru care este gândit centrul, să fie create câteva noi locuri de muncă și noi oportunități de colaborare pentru întreprinzătorii din zonă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *