Medicul Virgil Musta cere lockdown: Nu putem externa pacienții în ritmul în care vin formele grave de boală

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, cere măsuri mult mai serioase pentru a putea face față pandemiei, susținând că este cazul chiar să fie impus lockdown.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă va fi premierul propus de PNL la consultările cu Klaus Iohannis

„Trebuie întreruptă calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide pe cât această întrerupere a circulației virusului și a focarelor de posibilă contaminare. Dacă se realizează prin niște măsuri eficiente, în două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”, a declarat medicul pentru Radio Timișoara.

Medicul a insistat asupra faptului că cea mai mare problemă în momentul de față o reprezintă numărul mare de pacienți cu forme grave.

Suntem în continuare pe panta ascendentă a pandemiei. Nu putem externa pacienții în ritmul în care vin formele grave de boală, ceea ce crează mari probleme sistemului de sănătate”, a punctat Virgil Musta.

El a amintit că pentru formele medii și ușoare există programul Oxigen pentru Timișoara. Prin acesta se pune la dispoziția pacienților care se pot trata acasă concentratoare mobile de oxigen, iar programul funcționează foarte bine.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Medicul Virgil Musta cere lockdown: Nu putem externa pacienții în ritmul în care vin formele grave de boală

Lasă un răspuns