Medicul timişorean Cristian Oancea: “Mă aștept la peste 2.000 de cazuri zilnic, după redeschiderea școlilor și restaurantelor”

cristian oancea

Semnal de alarmă! Este posibil să ajungem la peste două mii de cazuri de infectări zilnic, după redeschiderea școlilor și restaurantelor. O estimare a managerului Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a spus la Digi24 că și lui, ca părinte, îi este teamă să-și trimită copilul la școală pentru că s-ar putea infecta, și la rândul său ar putea transmite coronavirusul în familie. Ideal ar fi fost ca întâi să apară vaccinul, și apoi copiii să se întoarcă la școală, spune medicul.

„În principiu, și e părerea mea personală, ne așteptăm la un număr crescut de cazuri, mă aștept la peste 2.000 și ceva de cazuri, cred că indicele de transmitere e mult mai mare decât putem noi să identificăm în acest moment. Cert este că sistemul sanitar este pus sub presiune în toată țara, paturile de la ATI se umplu vertiginos și numărul de decese nu este în scădere.

Sunt mai mulți factori. În primul rând începerea școlii, începerea lucrului, oamenii se întorc din concediu, se aglomerează mijloacele de transport în comun, corporațiile și mai este și procesul electoral, iar dacă vom fi responsabili poate reușim să depășim cu bine aceste două luni.

Gândiți-vă că copiii sunt așteptați la școală, mai ales în clasele primare și grădiniță de bunici, bunicii prezintă afecțiuni cronice, cam toți părinții noștri, bunicii noștri, sunt cu un grad de risc foarte ridicat.

Ne este frică să nu avem o transmitere în rândul vârstnicilor foarte crescută, lucru care va fi devastator pentru toate familiile, să zic așa. Am temerea în primul rând că chiar dacă copilul se va infecta, va transmite la bunici și după aceea am temerea că mă voi infecta chiar eu.

Era bine să fi adus vaccinul și după aceea să începem școala”, a declarat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Medicul timişorean Cristian Oancea: “Mă aștept la peste 2.000 de cazuri zilnic, după redeschiderea școlilor și restaurantelor”

 1. Razvane, am prieteni care au stat în spital 3 săptămîni.
  Si au iesit, cu noroc, dar cu sechele permanente la plămîni.
  Asa ca, daca esti prost de bubuie si cu opiniile tale omori efectiv oameni, infecteaza-te tu si vedem.
  Atunci sa fii zmeu.
  Nu acum, sa prostești pe cine te crede.
  Sa iti fie rusine !

 2. Acest doctor este incapabil de a profesa, daca face astfel de afirmații. Toți decedații cu covid au murit datorită tratamentului de covid administrat de medicii criminali gen Mengele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *