Medicul timișorean Cristian Oancea explică motivul pentru care este recomandabil ca persoanele vindecate de COVID-19 să se vaccineze

Situație critică la Spitalul de Infecţioase din Timişoara. Oancea se teme de un incendiu

Persoanele care au avut COVID-19 trebuie să se vaccineze, atrage atenția managerul spitalului de boli infecțioase din Timișoara. Medicul Cristian Oancea a subliniat azi, la Radio Timișoara, că imunizarea cu ser este importantă pentru cei care au trecut deja prin boală pentru reinfectarea înseamnă de fapt o formă mai gravă.

CITEȘTE ȘI: Avertisment: Încă 9 tipuri de măști de protecție de pe piață sunt neconforme

“Trebuie să se vaccineze pentru că reinfecțiile sau recăderile sunt mult mai severe decât prima infecție. Ce le recomandăm este că cei care au trecut prin boală trebuie să aibă minimum o lună de zile de la testul negativ ca să se vaccineze”, precizează Cristian Oancea.

Medicul Cristian Oancea, a mai precizat la Radio Timișoara, că persoanele vaccinate vor trebui să poarte în continuare mască și să păstreze distanța până când peste 60 la sută din populație se va vaccina.

“Regulile acestea mai trebuie respectate un timp până când vom atinge această imunizare de masă, pentru că vaccinul nu oferă un grad de protecție de 100% și în al doilea rând încă cercetării dezbat dacă persoanele vaccinate pot să transmită sau nu virusul. Încă există această întrebare la care se va răspunde în perioada imediat următoare. Deci până ajungem la o imunizare de 60-70%, recomandarea noastră este să se poarte în continuare mască și să se respecte distanțarea sanitară”, mai spune Cristian Oancea.

Reamintim, procesul de vaccinare a cadrelor medicale de la Spitalul Victor Babeș din Timişoara, în prim rapel, se încheie azi, următoarea doză urmând să fie administrată la 21 de zile de la prima.

La Timișoara vor fi imunizate și persoanele care lucrează în secțiile suport COVID-19.   Noi doze sunt așteptate mâine.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Medicul timișorean Cristian Oancea explică motivul pentru care este recomandabil ca persoanele vindecate de COVID-19 să se vaccineze

  1. ar trebui sa ti se retraga dreptul la a profesa medicina pentru aberatiile ce le scoti in spatiul public,sunt strict pareri personale (banuielile tale) si nedovedite stiintific!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *