Medicul arădean Adrian Wiener: Valul patru al pandemiei va avea efecte dramatice

Medicul arădean Adrian Wiener: Valul patru al pandemiei va avea efecte dramatice

Ritmul campaniei de vaccinare din România este foarte îngrijorător, spune Adrian Wiener: „orice măsură, chiar și de recompensă, chiar și de condiționare a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie un mijloc prin care să creștem rata de vaccinare”.

Ritmul campaniei de vaccinare din România este foarte îngrijorător, declară la RFI vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Adrian Wiener, membru USR PLUS.

El crede că „orice măsură, chiar și de recompensă, chiar și de condiționare a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie un mijloc prin care să creștem rata de vaccinare”.

Doar aproximativ 13.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România. Dintre ele, circa 8.600 au primit prima doză. Numărul total de persoane vaccinate se apropie de 4,9 milioane, un ritm foarte scăzut al campaniei de vaccinare, în condițiile în care autoritățile și mulți experți se așteaptă la un val patru al pandemiei, la toamnă, mai ales pe fondul prezenței variantei Delta a coronavirusului, o variantă mult mai contagioasă.

Medicul arădean Adrian Wiener, deputat USR PLUS, spune că situația este „foarte îngrijorătoare, pentru că într-adevăr, contagiozitatea variantei Delta, tendința de a avea un număr mai mare de spitalizări decât varianta cu care ne-am obișnuit și pe lângă aceste cifre mici globale de vaccinare, faptul că doar sub 30% din populația vulnerabilă peste 60 de ani este vaccinată, toate aceste lucruri ne fac să ne gândim la faptul că valul patru va fi unul cu efecte dramatice în România, cu un număr foarte mare de spitalizări și decese”.

CITEŞTE ŞI: Granturi pentru cultura romilor. Bugetul este de 34 de milioane de euro

El crede că „orice mijloc prin care creștem rata de vaccinare este un mijloc bun. Cântărirea în termeni de etică acum nu mai are vreun sens, în măsura în care lucrurile stau cum stau. Orice măsură, chiar și de recompensă, chiar și de condiționare într-un fel a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie într-un fel sau altul un mijloc prin care să creștem rata de vaccinare și stimulentele pot fi unul dintre ele, categoric”.

Sursa: Mediafax


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Medicul arădean Adrian Wiener: Valul patru al pandemiei va avea efecte dramatice

  1. Terminati cu valurile si minciunile spuneti Adevarul. Cine are interesul major sa vaccineze populatia si de ce se pune asa mare presiune ca toti sa fie vaccinati? Apoi de ce nu spuneti ca urmarile vaccinului anti Covid-19 sunt fatale? Probleme cardiace, boli care apar brusc dupa ce omul primeste primul , al doilea vaccin!!!! Aburiti lumea cu palavrageala. Romania a ajuns un experiment plin de cobai.

Lasă un răspuns