Medicul Alexandru Rafila, anunț îngrijorător pentru decembrie: „Să dea Dumnezeu să greșesc eu”

Alexandru Rafila a declarat, joi seara, că în ultima săptămână numărul de teste pentru diagnosticarea COVID-19 s-a redus cu 60 la sută.

„Observ că de o săptămână numărul de teste efectuate s-a redus cu 60%. Am avut 4 zile cu reducere de 60% a numărului de teste. Implicit s-a redus și numărul de cazuri, că și normal dacă testezi mai puțin ai și mai puține cazuri. Asistăm, pe de altă parte, la o blocare a activității în secțiile de Terapie Intensivă și la un număr foarte mare de decese.

Ori lucrurile acestea se vor răzbuna. (…) Am număr mic de cazuri, spitale blocate, secții de terapie intensivă blocate și număr mare de decese. Adică este undeva o chestiune ireală. (…) Nu așa se rezolvă problema. Chiar și declarațiile acestea că 100% nu introducem lockdown. Un răspuns echilibrat, potrivit pentru astfel de situație este următorul: <în funcție de evoluția epidemiologică luăm măsuri nemedicale mai stringente sau mai puțin stringente ca să ținem lucrurile sub control>”, a spus Rafila la Antena3.

Alexandru Rafila anunță mai multe cazuri de COVID-19 la jumătatea lunii decembrie

Profesorul Rafila spune la jumătatea lunii decembrie vor fi mult mai multe decese și cazuri de infectări cu noul coronavirus în spitale.

Având în vedere ce s-a întâmplat în ultima perioadă, eu mă aștept – și să dea Dumnezeu să greșesc eu – ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri în spitale și foarte multe decese. (…) O să fie nevoie de anumite măsuri care să fie în mod clar în responsabilitatea acelor care au decis această inacțiune, că despre asta discutăm, despre inacțiune”, a explicat profesorul Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS spune că situația o să fie extrem de serioasă și ar fi trebuit să existe o strategie decisă cu mult timp înainte.

„Nu știu dacă o să fie un dezastru, dar situația o să fie serioasă (…) Ea (situația – n.r.) trebuia gestionată din timp. Tot discursul meu (…) a fost legat de implementarea unor măsuri din timp.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

8 Comments
Dan 5 decembrie 2020
Rafi,,,,OMSul a auzit ca l-ai pomenit pe DUMNEZEU ????/
Gelu 4 decembrie 2020
Are dreptate acest mare profesionist si totul se datoreaza lui Klauss Josannuss von Werdert Plavanul anti-Constitutie !
gepeto 4 decembrie 2020
esti un mare gunoi rafilache
Poli 21 4 decembrie 2020
Este o blasfemie sa auzi din gura tovarasului rafila cuvintul Dumnezeu.
schnapps 4 decembrie 2020
rafila, de mic ai tinut cu psd si steaua, hai lasa-ne, ti-ai pierdut orice credibilitate spurcandu-te