Medicul Adrian Marinescu: „Valul patru al pandemiei va lovi crunt România. Va fi ca un tsunami”

Medicul Adrian Marinescu, despre administrarea unei doze booster în fiecare iarnă: 'Ar putea fi o variantă'

Valul patru al pandemiei va lovi crunt România. Va fi ca un tsunami. O spune medicul infecţionist Adrian Marinescu. Acesta nu s-a mai abţinut şi a dezvăluit toate detaliile. În circa două luni, România va fi lovită din nou şi asta pentru că vaccinarea a încetinit la maxim, conform capital.ro.

Tulpina indiană Delta face ravagii deja. Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București se pregătește să primească și pacienți non-COVID. Totuşi, problemele rămân.

„Nu există diferențe semnificative între bolnavii infectați cu diferite tulpini de COVID, evoluția bolii depinzând de materialul genetic al pacientului și de încărcătura virală. „Vârsta înaintată și afecțiunile cronice reprezintă în continuare risc de a dezvolta forme mai grave ale bolii”, a spus doctorul Marinescu.

Acesta se teme însă de tulpina Delta şi spune că aceasta este cea mai contagioasă dintre toate mutațiile.

„Față de tulpina originală a COVID, cea de la începutul pandemiei, tulpina indiană este de două ori mai contagioasă. Iar comparativ cu varianta britanică, despre care se știe că o persoană poate infecta alte 4, varianta indiană infectează 6 persoane”.

Valul 4 trebuie să ne sperie

Mai mult, Adrian Marinescu spune că valul 4 al pandemiei trebuie să ne sperie şi vine cu cele mai grave afirmaţii. „Vedem tsunamiul, este aproape de noi. Nu o să-i mai spun valul patru pentru că are o încărcătură psihologică. Următorul sezon de COVID o să debuteze în același timp cu sezonul rece, adică pe la mijlocul lunii septembrie.

Noi, cei din spitale, îi vom măsura forța prin numărul de pacienți care vor fi internați cu forme medii și grave ale bolii. Avem două luni în care cei care nu s-au vaccinat ar trebui să o facă”, a spus medicul de la „Matei Balș”, conform libertatea.ro.

Mai mult, Marinescu spune că România a atins în prezent 50% imunitate de masă. Avem 25% din cei vaccinați și 25% din cei care au trecut prin boală, dar nu este suficient. Pentru a avea o viață normală trebuie să atingem pragul de 80%!

Foto: Gândul


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

11 Comments
parinte 29 iunie 2021
valuri..peste valuri.. Exista o varianta in lumea Reala.. sa NU EXISTE STIRI?..sa fie o zii frumoasa.. ATAT..?! Valul 4 fa vii psihologic - ne manipulati cu vaccinarea lui PESTE..si virusul PACII! DA..exista.. dar si ce? Nu se roteste Lumea? Cat vreti sa traiti ? 20.000 de ani?..Lumea mai si moare..alti traiesc..  
io 28 iunie 2021
Posibil, dar chiar si asa ar trebui sa va asumati lipsa de profesoionalism si capacitatea de a gestiona si sa munciti macar vreo 2 ani neplatiti in spital
Yooooo 28 iunie 2021
Pai daca tot ăsta....intre timp amenajati spitalele😉
Marius 28 iunie 2021
Toti 4 meritati niste invective. Va pricepeti la medicina desi....profesiile voastre sunt pe linga. Am avut prieten de 38 de ani care a murit de Covid fara alte boli... Cunostiinta de 16 ani care a ramas cu 75 la suta capacitate pulmonara... Meritati...dar din respect pt cititorii seriosi ma abtin ! Sunt vaccinat din martie si nu am patit nimic. Indivizi ca voi omoara creduli. Cititi pe facebook si lasati-ne in pace. Pe viitor a-si propune ca sa fie tratati de Covid doar cei vaccinati, daca este cazul. Restul....cititi acolo de unde va gasiti inspiratia.
Doctorul nerusinat 28 iunie 2021
Mai mergeți la mama dracului cu valurile voastre! Nu trece nicio zi fără ca vreun doftoras de trei lulele să nu ne manipuleze. Hai să ne sinucidem în masă și să-i scutim pe noii gazi să ne omoare cu zile. 
Gabi 28 iunie 2021
Renasterea Banateana, ati scris acest articol doar pentru a umple pagina. Ati ramas in pana de stiri. V-a lovit tsunami-ul pe voi. 
Ciuta 28 iunie 2021
A uitat sa precizeze ca din ianuarie, vine valul 5!
Stefan 28 iunie 2021
Afirmatii generale, fara suport stiintific. Cred ca nu stie ce este un tsunami. O rusine de articol. Bine ca nu-i vedem fata acoperita partial de masca.