Medicii timișoreni Marius Craina și Doru Anastasiu, răsplătiți cu cea mai înaltă distincție academică

Medicii timișoreni Marius Craina și Doru Anastasiu, răsplătiți cu cea mai înaltă distincție academică

Comunitatea academică din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a trăit, în Aula Magna Universitaria AUREL ARDELEAN, momente solemne, de o importanţă universitară de excepţie, determinate de hotărârile votate în unanimitate de către Senatul Universitar pentru acordarea celei mai înalte distincții academice, titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA, domnilor prof. univ. dr. Doru-Mihai Anastasiu și prof. univ. dr. Marius Lucian Craina, personalități ale lumii medicale timișorene.

„Acordarea acestui titlu onorific reprezintă deopotrivă un moment de asumare a admirației asupra valorii și personalității laureaților.

Acordarea titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA domnului Prof. dr. Doru-Mihai Anastasiu, personalitate academică și științifică în domeniul Obstetricii și Ginecologiei, a fost luată pe baza bilanțului de excepție a activității academice și științifice a domniei sale. Indiferent că a fost vorba de cercetare, formare sau specializarea tinerilor medici, dezvoltarea de infrastructuri de cercetare sau academice, management academic medical în calitate de expert categoria A, dl. Prof. dr. Doru-Mihai Anastasiu a acționat cu seriozitate și profesionalism, construind și dăruind valori lumii medicale românești.

Acordarea titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA domnului Prof. univ. dr. Marius Lucian Craina, personalitate academică și științifică în domeniul Obstetricii și Ginecologiei, Președinte al Senatului Universitar al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, s-a luat ținând cont și de preocuparea permanentă a domnului profesor de a promova colaborarea inter-universitară între Timișoara și Arad, de atașamentul față de Ginecologia arădeană și de prietenia arătată constant față de UVVG. De 31 ani în sistemul medical românesc, dr. Marius Lucian Craina este medic primar obstetrică-ginecologie la Clinica Bega din Timişoara, prima din România unde s-a făcut fertilizare în vitro. Este specializat în chirurgia laparoscopică, histeroscopică şi chirurgia cu laser”, a comunicat UVVG Arad.

„Concomitent cu preocupările de modernizare a programelor academice de licenţă, masterat şi doctorat, precum şi cu eforturile de dezvoltare şi diversificare a cercetării ştiinţifice, Universitatea noastră urmăreşte cu viu interes activitatea marilor personalităţi știinţifice și academice, exprimăndu-şi preţuirea faţă de acestea, inclusiv prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa. Sunt onorată să duc la îndeplinire Hotărârile Senatului Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, de a vă acorda aceste înalte distincții ale Universității noastre. Începând de astăzi, vă număraţi printre laureaţii acestui prestigios titlu şi veți face parte din comunitatea noastră academică” – a spus prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Medicii timișoreni Marius Craina și Doru Anastasiu, răsplătiți cu cea mai înaltă distincție academică

Lasă un răspuns