Medicii ameninţă cu proteste. Ei cer 1.100 de lei pentru o gardă de 24 de ore din weekend

medici3

Medicii ameninţă cu noi proteste, dacă nu vor fi plătiţi cel puţin dublu pentru gărzile suplimentare. Ei spun că, mai ales în ţară – unde medicii sunt puţini, sunt obligaţi să facă garzi suplimentare, plătite la nivelul anului 2009. Deşi ministrul Sănătăţii a anunţat că de la 1 octombrie, plata acestor servicii va creşte semnificativ, medicii demontează declaraţiile lui Vlad Voiculescu.

Medicii spun că, din cauza lipsei de personal, fac şi câte şapte gărzi suplimentare lunar, pe lângă program şi gărzile obligatorii.

Ei sunt nemultumiţi că, de la 1 august şi până la 1 octombrie, vor fi plătiţi pentru aceste gărzi cam cum erau plătiţi în 2009.

La începutul săptămânii, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunţa că există o ordonaţă de urgenţă, care a trecut prin Guvern, săptămâna trecută, şi care va aduce medicilor venituri importante. El i-a îndemnat pe aceştia să semneze contractele pentru perioada august-octombrie, la plata la nivelul anului 2009.

Medicii susţin că, în acest moment, garda suplimentară este plătită cu 12,8 lei pe oră. Ei cer măcar 1 100 lei net pentru o gardă din week-end.

Sursa: agerpres.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns