Medic mort în timpul gărzii. Ce spune ministrul Sănătății

sorina pintea 1

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că va fi făcută o analiză după ce un medic din Bihor a murit în timp ce era de gardă la un centru de permanență. Ministrul Sănătății a mai spus că, într-adevăr, sunt probleme în sistem, însă nu pot fi rezolvate într-un an.


romani aeroport spaniaCITEŞTE ŞI: 180 de români blocaţi ore în şir pe aeroportul din Malaga, în Spania. „Ne-au dat bagajele jos din avion!”

 


„E trist când pleacă un medic și îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. S-au făcut pași importanți, dar din păcate, efectele se vor vedea în timp. Din martie 2018, salariile s-au majorat.

Procentul alocat medicinei de familie crește și va crește în fiecare an pentru că știm cum stau lucrurile. (…) Sunt lucruri nerezolvate de 30 de ani și care nu pot fi rezolvate într-un an sau dacă le rezolvăm, nu pot produce efecte într-un an.


soldat angliaCITEŞTE ŞI: Imagini dramatice la Londra. Un soldat a căzut de pe cal chiar în fața Reginei Elisabeta

 


De la 1 ianuarie 208, tariful orar pentru gărzile din centrele de permanență a crescut la 40 de lei de oră. Nu poate fi vorba despre un câștig de 300 lei pe lună. Poate pe zi sau pe gardă. (…) Da, sunt probleme”, a spus Sorina Pintea, la Antena3, potrivit Mediafax.

„Județul Bihor e unul care are foarte multe centre de permanență. Timiș, și apoi Bihorul, sunt printre primele locuri. Sunt niște lucruri pe care o să le analizăm.

Datele le avem. (…) Despre activitatea dânsului (medicul, n.r.) nu doresc să discut public. Pot să spun doar că a fost un medic de excepție”, a mai spus Pintea.

Precizările vin după ce un medic a murit în timp ce făcea gardă la un centru de permanență din județul Bihor, conform digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *