Medic, despre aglomerația de la frontiere: „Zilele acestea se plantează semințele următorului val de COVID”

Peste 233.000 de persoane au completat formulare de intrare în țară

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a comentat imaginile cu românii care încearcă, în număr mare, să intre în țară. Zilele acestea se plantează semințele următorului val de COVID, a spus medicul care a avut și un mesaj pentru românii nervoși din cauza procedurilor: fiți cuviincioși.

Gabriel Diaconu susține că aglomerația de la frontierele România arată că valul Omicron nu poate fi evitat. Zilele acestea se plantează semințele următorului val de COVID, avansul Omicron este inevitabil, spune medicul psihiatru care are un mesaj pentru românii nervoși din cauza procedurilor impuse de autorități.

„Știu că pare nedrept, dar o recomandare aparte trebuie făcută celor care vin din diaspora acasă. Sunt foarte grele sărbătorile în ultimii doi ani. Sunt cu atât mai grele cu cât pretutindeni e pâcla pandemică, și oamenii au nervii întinși la maximum. Nu-mi aduc aminte decât, poate, în anii ’90 să întâlnesc persoane atât de furioase, uneori din nimic.

Dar fiecare e responsabil pentru sine. De vreme ce veniți să vedeți oameni dragi, și de vreme ce nu i-ați mai văzut de o vreme, dar mai ales pentru că urmează să plecați înapoi în țările voastre adoptive, nu ar fi păcat? Nu ar fi păcat să-i lăsați în urmă bolnavi sau, și mai rău, spitalizați spre, posibil, și deces?”, scrie în mesajul medicului publicat pe Facebook.

Gabriel Diaconu face și o analiză a situației create la frontierele României.

CITEȘTE ȘI: Incident terifiant în vestul țării. Crimă: și-a omorât mama în bătaie

„E o trăsătură tipică românilor să-și bruftuluiască aleșii, să-și înjure primarii, să-și ia la strămoși polițiștii. Mai ales a celor care-au plecat, de multe ori pe bună dreptate, din România. Nimeni nu zice, fiecare are dreptul la o părere despre țara lui de origine. Dar dacă tot ai ajuns să trăiești într-un loc sensibil mai civilizat, sensibil mai curat, mai respectuos cu semenii, caută să aduci bunele practici cu tine acasă.

Că-ți place, că nu-ți place, România nu e nici troaca ta, nici nu-ți datorează nimic. Că vrei tu să ai două săptămâni pe an să te dai mare la ”țăranii” de aici posibil că te ajută să refulezi diverse lucruri, dar aduci probleme, faci probleme și vei lăsa în urmă probleme”, precizează cunoscutul medic psihiatru, conform Mediafax.

Nu există sfaturi prețioase aici, doar o recomandare: fii cuviincios, își încheie mesajul Gabriel Diaconu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Medic, despre aglomerația de la frontiere: „Zilele acestea se plantează semințele următorului val de COVID”

  1. Excelent spus! Bravo, doctore, ai pus punctul pe „i”. Și după cum s-a văzut, aglomerările din aeroporturi și trecerile de frontieră parcă sunt anume iscate de Arafat și Rafila: pentru ca unul-doi covidați în vaccinatul Occident să dea virusul la ceilalți. Care și ei vor ajunge la copii, părinți, rude și le vor dărui celor dragi acest „cadou” de Crăciun.

  2. Doctorul asta e psiholog si nu are pic de autoritate in acest domeniu, de ce il promovati cand tot ce spune sunt vorbe goale menite sa infricoseze lumea?

Lasă un răspuns