„Mecanicii”, întâlnire de suflet la sfârşit de an

Auto Timişoara, a treia clasată în seria I a întrecerii municipale de fotbal, a organizat o frumoasă întâlnire între foşti şi actuali componenţi ai lotului grupării care până în urmă cu trei ani a evoluat fără întrerupere, timp de două decenii şi jumătate, în eşalonul al patrulea.

Au răspuns prezent şi alte personalităţi ale sportului-rege din oraşul de pe Bega, legaţi într-un fel sau altul cu clubul din cartierul Freidorf. Emeric Dembroschi, Petre Vlătănescu şi Miroslav Giuchici sunt doar câţiva dintre cei care au onorat invitaţia preşedintelui de onoare Radivoi Miatov.

Întâlnirea din acest sfârşit de an a fost una mai specială, „mecanicii” de ieri şi de astăzi strângând o sumă importantă de bani pentru a-l ajuta pe micuţul Matei, fiul fostului jucător Mihăiţă Hromei, care are nevoie de tratament, urmând să meargă în luna ianuarie la Oradea, la clinica lui Mihai Neşu.

„Tradiţie avem, ne întâlnim an de an, vine generaţia lui Cioca, şi amintesc aici meciul cu Craiova din 1983, este prezentă şi generaţia lui Militaru, Perdei, precum şi cea a lui Alin Ignea şi Petre Ivanovici. Sunt întâlniri plăcute, de sfârşit de an, le-am bifat de fiecare dată. Acum a fost o întâlnire mai deosebită. Pe lângă întâlnirea de suflet a familiei Auto ne-am adunat pentru un prieten de-al nostru, profesorul Mişu Hromei, al cărui copil are probleme de sănătate de trei ani şi jumătate. Se află în tratament la clinica lui Mihăiţă Neşu de la Oradea. Am demonstrat ce înseamnă caracterul şi familia Auto. Absolut toate generaţiile au participat, în limita posibiltăţilor. Nu contează cât a dat fiecare, important este că am strâns o sumă neaşteptat de mare, de mii de lei. Acest copil are nevoie de bani, suntem alături de el, sperăm să se facă bine”, ne-a declarat Radivoi Miatov.

Viitorul celor din Freidorf sună ceva mai bine, conform preşedintelui de onoare al acestei grupări, însă nu este clar în acest moment dacă va fi continuat parteneriatul cu divizionara secundă Ripensia Timişoara.

„Auto va continua cu cei care au venit după mine, în frunte cu noul preşedinte, Ilie Triţoiu. Vom stabili până în vară modul în care vom supravieţui. Ori vom merge în continuare independent, ori într-o asociere cu Ripensia. Cert este faptul că Auto nu poate trăi fără propriul centrul de copii. Existenţa acestui club în ultimii 25 de ani a însemnat promovarea juniorilor în echipa mare când aceştia împlineau 15-16 ani. La ora actuală avem o pauză. Sunt grupe, se lucrează bine, este foarte important ce vom realiza şi ce vrea Ripensia, un club pe care îl respectăm, de un an şi jumătate avem o colaborare foarte bună la nivelul centrului juvenil. Urmează să vedem până în vară ce facem cu această colaborare. Auto poate trăi şi independent, prin centrul de copii şi cu aceste generaţii minunate pe care le-am adunat astăzi. Auto are finanţarea asigurată la nivelul Diviziei D şi un centru de copii, iar dacă vom fi ajutaţi de câţiva seniori vom putea să promovăm. Copiii cresc, au ajuns la vârsta de 15-16 ani, îi au alături pe antrenorii Marius Oprea, Harald Pinzhoffer şi Laurenţiu Ignea. Menţionez încă o dată, colaborarea cu Ripensia este una foarte fair-play, am colaborat cu multe cluburi în ultimii 25 de ani şi în general era păcăleală. Ripensia este un club aflat pe propriile picioare, oamenii de acolo ştiu ce vor şi m-aş bucura să facem un centru de copii în colaborare cu ei. De asemenea, ar fi un câştig pentru zona Freidorf dacă vor lua baza noastră şi o vor renova. La ora actuală ea se prezintă în condiţii bune de funcţionare, dar se poate face pasul următor cu o astfel de colaborare. Singuri ne este greu, din acest motiv ne-am dorit să dezvoltăm parteneriatul cu Ripensia”, ne-a mai spus Radivoi Miatov.

Preşedintele de onoare al clubului Auto Timişoara nu exclude posibilitatea atacării promovării în Campionatul Judeţean Timiş încă din această stagiune fotbalistică: „Este o variantă să promovăm încă din acest sezon. Dacă nu trag alte echipe la primul loc şi dacă ne vom aduna până la vară, cred că putem să urcăm în <<Judeţ>>. Ştim că este greu acolo, vrem să stăm un an sau cel mult doi ani şi apoi să promovăm în Divizia D. La toţi prietenii din lumea fotbalului le doresc un an nou fericit, cu multă sănătate şi cu dorinţa de a ne respecta mai mult între noi. Familia Auto îmi dă putere în problemele personale, mă încarcă pozitiv, sunt zilnic alături de ei”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.