Măsuri sporite de securitate la frontiera din sud-vestul ţării

masuri frontiera

Ministerul de Interne a luat decitzia suplimentării forţelor poliţie şi jandarmerie, la frontiera de sud-vest a României.

Astfel, poliţiştii de frontieră din ITPF Timişoara acţionează, încă din noaptea de joi spre vineri, în strânsă colaborare cu jandarmii din Timiş şi cu cadre ale poliţiei din Caraş-Severin şi Mehedinţi, dar şi ale Inspectoratului General de Aviaţie.

Supravegherea frontierei se va efectua atât la sol, cât şi din elicopter, fiind folosite autospecialele cu sistem de termoviziune, dar şi câinii de serviciu ai inspectoratelor.

„În această perioadă, efectivele care îşi desfăşoară în mod curent activitatea în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara sunt sprijinite de dispozitive comune, formate din poliţişti de frontieră de la sediul ITPF Timişoara, jandarmi şi poliţişti, care acţionează zilnic la frontiera verde.

Totodată, echipaje din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi acţionează în sistem integrat, numărul acestora putând fi suplimentat în funcţie de situaţia operativă.

Aceste acţiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere la graniţa de sud–vest a României”, se arată într-un comunicat al ITPF Timişoara.

În această săptămână au fost depistate două încercări de trecere ilegală a frontierei de către grupuri de imigranţi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *