Mașinile ar putea fi interzise pe traseul spre Ochiul Beiului

Mașinile ar putea fi interzise pe traseul spre Ochiul Beiului

Mașinile ar putea fi interzise pe traseul spre Ochiul Beiului

Președintele Consiliului Județean Caraș Severin, Romeo Dunca, are în vedere realizarea unui proiect cu finanțare europeană prin care să se asigure transportul spre Ochiul Beiului, într-un mod care nu ar produce atât de multă poluare și zarvă.

Conform președintelui CJ Caraș Severin, amenajarea unei parcări civilizate, câteva zeci de biciclete și vehicule pentru pasageri ar reda liniștea pe traseu.

”Ochiul Beiului situat pe Cheile Nerei reprezinta un punct de atracției al județului.

CITEȘTE ȘI: Restricții de circulație pe drumurile din Timiş, din cauza caniculei

Din localitatea Potoc după 4 km de drum județean și mai apoi parcurgând un drum forestier se ajunge la această frumoasa pata de culoare.

Creșterea numărului de turiști și dorința multora dintre ei de a ajunge, dacă se poate, cu mașina pana la malul apei transforma liniștea naturii intr-un vacarm nedorit.

Drumul îngust pe de altă parte creaza disconfort atunci când cei care se întorc de la lac se întâlnesc cu cei care încă nu au ajuns.

O parcare civilizata la ieșirea din localitate, câteva zeci de biciclete electrice sau normale, vehicule de tipul trenuletelor cu 2-3 remorci pt pasageri sau câteva microbuze care circula după un orar prestabilit ar transporta turiștii sosiți și ar reda liniștea traseului pana la acest loc minunat.

Toate aceste demersuri ar putea fi cuprinse intr-un proiect de finanțare european.

Cu atât mai mult cu cât, în curând, drumul de pământ de la întrarea în țară pe la vama Naidas prin Petrilova va fi pietruit”, transmite Romeo Dunca.

Foto: Facebook/Romsilva – Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns