Mașinărie de vot perfectă în Consiliul Local Timişoara

consiliul local timisoara 1

Trași, probabil, cu aceeași cheiță, ca niște mașinării perfect sincronizate, consilierii locali timișoreni și-au făcut bine temele pentru ședința în plen de miercuri. Nici măcar umbra unei contraziceri nu a bântuit pe la întrunire, cele 39 de proiecte de hotărâre, plus câteva informări și rapoarte fiind aprobate într-un timp record, cu suficiente voturi.

Octavian MaziluConsilier local nou

Conferențiarul Octavian Mazilu este cel mai nou consilier local timișorean din partea PSD. El a fost validat ieri de comisia de specialitate din consiliu și a depus jurământul. Cunoscutul chirurg este șeful secției de Chirurgie II de la Spitalul Municipal din Timișoara, unitate al cărei director a fost până nu demult.

Gâlceavă (doar) pentru taxa pe gunoi

Confruntarea a apărut abia la sfârșitul ședinței, fiind provocată de intenția Retim de a mări tariful de salubritate pentru timișoreni, în urma aplicării, de la 1 ianuarie, a taxei de mediu de 80 de lei pe tona de gunoi dus la deponeu. Chiar dacă această creștere nu ar fi atât de mare – 1,32 lei de persoană pe lună sau 11,35 lei pe metru cub – nici aleșii, dar nici primarul nu au fost de acord cu ea.

Firmei de salubritate i s-a reproșat faptul că nu colectează cu adevărat selectiv, unii consilieri afirmând că atât deșeurile menajere, cât și cele reciclabile sunt adunate în aceleași mașini. S-a mai spus că nici contractele încheiate cu timișorenii nu sunt respectate, firma neachitându-se de obligația de a spăla pubelele.

Directorul Retim-ului a argumentat că aceste contracte nu sunt conforme cu cele aprobate la nivel național și că mărirea tarifelor este atât de scăzută tocmai pentru că firma reciclează o parte din deșeuri. Până la urmă, s-a stabilit organizarea unei dezbateri publice pe această temă, cu speranța că, între timp, ar putea apărea reglementări legislative noi în privința taxei de mediu la nivel național.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns