Mărturisirea premierului albanez: Am făcut contrabandă cu vaccinuri anti-Covid împreună cu miniștri italieni

Mărturisirea premierului albanez: Am făcut contrabandă cu vaccinuri anti-Covid împreună cu miniștri italieni

Mărturisirea premierului albanez: Am făcut contrabandă cu vaccinuri anti-Covid împreună cu miniștri italieni

În timpul unui eveniment care s-a desfăşurat la Bergamo, Edi Rama a povestit despre o ”operațiune pe care nimeni nu o cunoaște desfăşurată cu ajutorul serviciilor secrete: Pfizer avea un contract imperialist și noi aveam nevoie de el, ce fel de italian sau de albanez ești, dacă ești mereu în conformitate cu legea?”, relatează La Repubblica citat de Rador.

Împreună cu Luigi Di Maio ”am desfășurat o operațiune de contrabandă” cu vaccinuri anti-Covid: a mărturisit prim-ministrul Albaniei, Edi Rama, care a vorbit duminică, la Bergamo, în cadrul evenimentului ”Cultura va salva lumea”, unde era prezent şi ministrul de externe. ”Astăzi vă voi spune ceva ce nu ştie nimeni”, a început Rama. „Dacă eu sunt un albanez-italian, Di Maio este napolitano-albanez, aşa că am făcut împreună o operațiune de contrabandă. Ce fel de italian sau de albanez ești, dacă respecţi mereu legea?”, conform stiripesurse.ro.

Rama a povestit că în perioada în care Albania a fost afectată puternic de pandemia Covid ”nu aveam vaccinuri și presiunea era foarte mare. Oamenilor le era frică să nu moară ca peștii fără apă, însă nu puteam avea vaccinul. L-am întrebat pe Luigi: ne puteți oferi o cantitate simbolică, dar importantă pentru ca noi să începem să vaccinăm medicii și asistenţii?”.

”Pfizer avea un contract imperialist, capitalist: eu îți dau vaccinurile, dar tu nu le poți da nimănui. Era orice altceva, dar nu creștin”. ”Luigi a spus: nu putem face asta pentru că e un lucru extrem de grav. Însă am făcut-o printr-o operațiune la care au participat şi serviciile secrete. Un lucru incredibil, ministrul de externe al Italiei și prim-ministrul Albaniei care au trecut bunuri de contrabandă pentru a salva oamenii”.

CITEȘTE ȘI: Fără apă caldă pe zeci de străzi din Timișoara

Rama a adăugat: „Numai că nu puteam ascunde acele vaccinuri, a trebuit să le administrăm. Avocații Pfizer au amenințat cu procese și au vrut să știe cum le-am obținut, însă le-am spus doar atât: le avem de la o țară prietenă”. „Și când au întrebat ce țară am spus: Știi, am învăţat de la napolitani că nu trebuie să abandonezi un prieten în fața poliției, așa că nici eu nu renunț la prietenul meu”. ”Acum, ziarele vor spune despre tine că eşti un contrabandist”, a adăugat Rama, care a ţinut totuşi să-l liniştească pe amicul Di Maio: ”Luigi, acum ești un om liber”.

Foto: Volkskrant


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *