Mărturia unui șofer român de tir din vestul țării, blocat de Crăciun în Marea Britanie: Mi-e dor de soție și de fiică, dar astea sunt pericolele jobului

sofer 9

Mii de șoferi de tir își petrec Crăciunul blocați în Dover cu slabe șanse să plece în următoarele 24 de ore, așteptând să facă teste Covid după ce Marea Britanie și Franța au încheiat un acord pentru a permite șoferilor să treacă granița, în ciuda temerilor legate de o nouă variantă de Covid-19. Printre ei, se află și un român, Doma Dumitru, care spera să petreacă prima de zi de Crăciun alături de soția sa și fiica lor de 12 ani, în Oradea.

Mii de șoferi de camioane din țări precum Ungaria, Slovenia și România vor petrece cel mai probabil Crăciunul în Regatul Unit după ce guvernul a spus că coloanele de mașini din Dover nu se vor mișca cel puțin pentru alte 24 de ore.”Nu este bine, nu este bine deloc, dar acestea sunt pericolele jobului. Nu vreau să dorm aici în camionul meu pentru a patra noapte, dar nu pot face nimic. Mi-e dor de soție și de fiică, am vorbit cu ele la telefon, dar nu este același lucru”, a adăugat el.

Mii de tiruri erau blocate pe Autostrada A20, la intrarea în Dover.

Franța a fost de acord să redeschidă granița din nou marți, dar a insistat ca toți cei care călătoresc prin țară să facă un test care detectează noua tulpină și dă rezultatele în aproximativ 30 de minute.

Un loc de testare a fost amenajat în apropiere de Dover, dar 10.000 de șoferi au parcat ceea ce a creat un blocaj.
Serviciul Național de Sănătate a spus că angajați din armată vor fi trimiși pentru a începe testarea, dar procesul este mai lent decât se aștepta.

„Testarea merge foarte lent, credeam că o să fie mai rapid, așa că voi fi în camionul meu în ziua de Crăciun, nu există îndoială”, a spus și Andik Jozsef, 47, din Ungaria. Noua variantă a coronavirusului detectată în Regatul Unit este mult mai „contagioasă cu 50% până la 74%”, potrivit unui studiu publicat online joi, care este îngrijorat de posibilele consecințe asupra numărului de decese și spitalizări legate de Covid-19 peste Canal.

 

hotnews

 

 

Doma Dumitru, 41 de ani, din Oradea, este blocat în Dover de luni, după ce Franța a închis granița cu Marea Britanie după apariția unei noi tulpini de coronavirus, mult mai contagioasă decât cea anterioară.

 

Acasă, la Oradea, este așteptat de soția sa, Alina, 40 de ani, și de fiica lor de 12 ani, Daria Maria.

 

„În mod normal, de Crăciun aș fi fost cu întreaga mea familie, soția, fiica, mama, frații și surorile, nepoatele și nepoții, dar anul acesta îmi voi petrece Crăciunul blocat aici în Anglia”, a spus Dumitru pentru DailyMail.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns