Mărturia unui medic legist: Morţii COVID arată altfel decât tot ce am văzut în cariera mea

cristian stan

Un medic legist de la IML Bucureşti, profesor universitar, a scris o carte bazată pe cei 25 de ani ai săi de experienţă, în care vorbeşte despre modul diferit în care arată morţii de COVID-19 faţă de cei care nu au acest virus.

„În peste 25 de ani de carieră, am văzut peste 20.000 de morți. Decedați din toate cauzele. Am participat sau efectuat peste 15.000 de autopsii și expertize medico-legale. După o asemenea experiență îți formezi ochiul, îți dezvolți o anumită intuiție. Ca aspect macroscopic, decedații COVID arată altfel decât tot ce am văzut în cariera mea”, a declarat dr. Cristian Stan, potrivit libertatea.ro.

„Au 2-3 caracteristici specifice. Plămânii sunt plini cu apă, vasele mici de sânge sunt inflamate, sunt foarte hidrofile și existența multor trombi foarte mici în vase, în organe.

Dr. Stan: Aici poate fi una din cheile pentru găsirea tratamentului

Microtrombozele pot fi de ordinul sutelor, fiind raportate cazuri în care acestea au fost colectate în filtrul pulmonar sau chiar au blocat aparatele de dializă la pacienți cu insuficiență renală.

Pe scurt, acest virus produce din start o inflamație a vaselor mici de sânge, care conduce la scăderea debitului de sânge, respectiv oxigen și totodată produce mici cheaguri de sânge ce ajung în plămâni, inimă, creier cu consecințe grave, infarct sau accident vascular cerebral. Acești trombi diseminați au un rol major în severitatea bolii și apariția decesului. Aici cred că poate fi una dintre cheile pentru găsirea tratamentului pentru infecția cu acest virus foarte agresiv”, a punctat specialistul.

Ce este boala COVID

Întrebat cum ar defini boala COVID, medicul a răspuns: „este o infecție virală, la fel ca și gripa (…). Infecția cu coronavirus are următoarea caracteristică: se duce în plămâni și în vasele de sânge și apoi începe să se formeze torentul care face ravagii în calea lui. Este o infecție virală cu complicații mult mai grave decât gripa”, scrie antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mărturia unui medic legist: Morţii COVID arată altfel decât tot ce am văzut în cariera mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *