Mărturia fetiței cu COVID-19 care a insistat să fie internată în spital pentru a-și proteja mama: Aș face-o de 100 de ori dacă e nevoie

fetita 4

Încă 1.151 de români au avut rezultate pozitive la testele COVID-19. Este raportarea oficială a zilei de ieri, când numărul total al îmbolnăvirilor a trecut de 47.000. Medicii pun explozia aceasta a infecțiilor, din ultimele două luni, pe seama celor care au ales să nu mai respecte nicio regulă și să nu le pese de cei din jurul lor. O fetiță de 12 ani, din Oradea, devine exemplu pentru cum ar trebui să se poarte orice persoană responsabilă. Copila s-a îmbolnăvit și, deși medicii i-au spus că poate rămâne acasă, în izolare, a decis singură că vrea să fie internată. Și-a protejat mama care a avut o afecțiune oncologică.

CITEȘTE ȘI: Timișoara, în top trei al celor mai scumpe locuințe. Românii își cumpără case din ce în ce mai mici

Ariana s-a îmbolnăvit de COVID-19 după o ieșire în oraș, la o terasă, cu mama sa. S-au întâlnit cu o altă familie, din Cluj-Napoca, cu o fetiță de vârstă apropiată, care câteva zile mai târziu a început să aibă simptome.

Direcția de Sănătate Publică a verificat toți contacții și așa au ajuns la fetița de 12 ani din Oradea. Testul a confirmat prezența virusului SARS-COV-2.

Mama Arianei: „Urla draga de ea că nu se poate și am spus: Copilul meu, liniștește-te că vedem al doilea test ce se întâmplă. Am fost la doamna doctor și același lucru era.”

Ariana era asimptomatică inițial, dar știa că mama sa, fost pacient oncologic, riscă să ia boala și să facă unele complicații.

Ariana, pacient COVID-19: „Aș face orice, știu că aș mai face-o încă de o sută de ori dacă e nevoie. (Reporter: Ca să o protejezi pe mama ta.) Da. Știu cât de greu i-a fost să mă crească și nu pot să spun în cuvinte.”

„Ce măsuri ce trebuie să ia, exact așa m-a întrebat, pentru a o proteja pe mamă. I-am explicat tot ce trebuie să facă, mi-a adresat niște întrebări care m-au uimit”, spune dr. Mariana Fericean, medic primar epidemiolog la DSP Bihor.

„În condițiile în care mulți adulți în prezent refuză internarea în momentul în care sunt confirmați cu COVID-19, gestul este admirabil”, declară Dorel Țîrț, purtător de cuvânt la DSP Bihor.

Ariana și-a făcut singură bagajul și i-a cerut mamei să cheme salvarea pentru a merge la spital.

„Starea ei de sănătate este bună, evoluția favorabilă și nu vedem de ce nu va fi externată. A fost tot timpul cu zâmbetul pe buze, ceea ce ne-a impresionat foarte mult”, afirmă dr. Adriana Codrean, medic specialist boli infecțioase.

Ariana, pacient COVID-19: „Mai am puțin și număr și minutele. Este o senzație foarte îngrozitoare atunci când tu te vezi închisă într-o cameră și toți ceilalți se plimbă pe afară, fără măști de protecție. Și tu ai ajuns în spital tocmai din cauza asta.”

Ariana este ajutată și de un psiholog să treacă peste această experiență. Mama sa, care nu a văzut-o decât în poze de când s-a internat, o așteaptă acasă să îi mulțumească pentru grija pe care i-a arătat-o, la doar 12 ani.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *