Marșul pentru viață, la o nouă ediţie

Marșul pentru viață, la o nouă ediţie

Marșul pentru viață, la o nouă ediţie

Marșul pentru viață, organizat de asociațiile Darul Vieții, Pro-Vita și de alte asociații, cu participarea clericilor și credincioșilor din Arhiepiscopia Timișoarei, are loc astăzi și include o procesiune prin zona centrală a orașului nostru, cu opriri la Catedrala Mitropolitană (ora 13) și la Prefectura Județului Timiș.

”Această manifestare, la care îi chemăm pe clericii și credincioșii noștri, este dedicată prețuirii și ocrotirii vieții copiilor, încă din momentul concepției.

Scopul lui este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii”, transmit cei de la Centrul Eparhial.

CITEȘTE ȘI: Ora de vară 2023: ora 3.00 devine ora 4.00

Organizat pentru prima dată în urmă cu 50 de ani, Marșul pentru viață se derulează la 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, luna asumării vieții pământești de către Fiul lui Dumnezeu.

Începutul acestei asumări este considerat momentul zămislirii în pântece. Întruparea Fiului lui Dumnezeu este așadar, momentul crucial al istoriei mântuirii neamului omenesc.Biserica Ortodoxă, pe temeiul Revelației divine, afirmă cu tărie că ceea ce se formează în pântecele mamei este, încă de la început, ființa omenească purtătoare a chipului nemuritor al lui Dumnezeu, chemată la asemănarea cu Ziditorul său.

Viața și existența umană nu sunt, așadar, produsul hazardului, ci lucrarea lui Dumnezeu, așa cum mărturisește psalmistul David: „Doamne, Tu m-ai plăsmuit în pântecele mamei mele” (Ps. 138, 13).

La rândul său, profetul Ieremia, inspirat de Dumnezeu, consemnează în cartea sa următoarele cuvinte: „Înainte de a te fi zămislit în pântece te-am cunoscut și înainte de a ieși din pântece te-am sfințit” (Ieremia 1, 5).

Prin urmare, zămislirea pruncului în pântecele mamei nu este un simplu „produs de concepție”, datorat hazardului, ci opera Creatorului a toate.

Pentru creștini, păcatul uciderii pruncilor în pântecele mamelor este unul din cele mai grele, întrucât încalcă porunca a 6-a din Decalog: „Să nu ucizi!” (Ieșirea 20, 13) și aduce după sine îmbolnăvirea, sărăcia și, până la urmă, extincția popoarelor.

De aceea, Marșul pentru viață încearcă să readucă, până nu este prea târziu, înaintea conștiințelor cât mai multor persoane, dar și a autorităților, îndemnul divin „Alege viața!” (Deuteronum 30, 19).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Marșul pentru viață, la o nouă ediţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *