Marius Dugulescu sparge tiparele și duce în Consiliul Local Timișoara o persoană cu dizabilități locomotorii totale

Marius Dugulescu, candidatul PMP la Primăria Timișoara, vine cu o propunere ce iese din tiparele clasice. Popularul dă o șansă persoanelor cu dizabilități să se implice în viața administrativă a Timișoarei.

Astfel, pe lista de consilieri locali propusă de Marius Dugulescu pentru capitala Banatului se găsește, pe poziția a doua, o persoană cu handicap. Raluca Popescu este în scaun cu rotile și nu-și poate folosi, nici mâinile și nici picioarele. Cu toate acestea, spune că vrea să schimbe administrația locală în bine și e gata să se lupte cu prejudecățile societății.
Când Marius Dugulescu s-a prezentat la Biroul Electoral de Circumscripție Locală unde a depus atât dosarul său, cât și pe cele ale consilierilor cu care se prezintă la alegerile din 5 iunie, nimeni nu bănuia că pe listă se află o persoană cu dizabilități.
„Este o viziune mai veche, izvorâtă din inimă, care devine acum realitate! Prin propunerea mea, Timișoara va fi primul oraș din România care va avea ca și consilier local, o persoană cu dizabilități locomotorii totale”, a declarat Marius Dugulescu.
Raluca Popescu este o tânără ce nu-și poate folosi nici membrele superioare și nici membrele inferioare. Este în scaun cu rotile, iar mama sa este cea care face totul pentru ea. Probabil ea va fi și cea care va ridica mâna atunci când Raluca va trebui să voteze în Consiliul Local, căci tânăra are șanse mari să fie aleasă de către cetățenii Timișoarei, mai ales că Marius Dugulescu a ales să-i dea o poziție privilegiată pe listă.
„Multă vreme persoanele ca mine nu au avut o voce, au stat în umbră, s-au lovit de bariere la tot pasul. De la accesibilizare, la mentalitatea comunității. Nu au avut sprijin sau un umăr pe care să își plângă oful. Mă onorează faptul că pot să stau alături de Marius Dugulescu, să pot să fiu vocea oamenilor cu dizabilități. Am o mare responsabilitate, acum. Unul dintre citatele ce îmi place foarte mult spune <<Nimic despre noi, fără noi>>. Acesta aș vrea să fie mesajul meu pentru persoanele cu dizabilități din Timișoara. Din Consiliul Local voi lupta ca vocea noastră să fie auzită pe plan local”, a declarat Raluca Popescu, care nici până acum n-a stat în umbră.

 

Ea este președinta Fundației „Ceva de spus”, asociație ce vine în sprijinul celor ca ea, a persoanelor cu dizabilități.
„Atunci când va ajunge consilier local, pentru autorități va fi o provocare să pună la dispoziția ei toată logistica necesară unei persoane cu dizabilități. Dacă pentru un consilier va fi o provocare să urce la etajul I al Primăriei, cum va fi pentru un om de rând? N-a mai făcut politică, nu știe politică și nu va face politică. Politica ei va fi aceea de a trage un semnal de alarmă autorităților și să spună că sunt oameni cărora nu li se respectă problemele și să aibă grijă, ca de acum încolo, și acești oameni să fie luați în considerare. Nu va fi ușor, dar va fi rodnic pentru persoanele pe care ea le va reprezenta.”, a declarat Marius Dugulescu, candidatul PMP la PrimăriaTimișoara.
Nu este pentru prima dată când Marius Dugulescu se implică în soluționarea problemelor persoanelor cu handicap. Ca deputat în Parlamentul României, Dugulescu a militat intens încă de atunci pentru drepturile omului și, implicit, pentru cele ale persoanelor cu handicap, el fiind cel care a  înființat Subcomisia pentru Demnitate Umană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns