Maria Grapini îndeamnă la luciditate

Europarlamentarul Maria Grapini a luat poziţie faţă de ultimele evenimente din viaţa societăţii româneşti. Iată scrisoarea sa:

<<Zbaterile cumplite ale lumii politice și apolitice au atins limita suportabilității, dragi români! Sunt convinsă că simțiți asta, zi de zi, că vă strigați revolta, acolo unde puteți. Am primit semnale îngrijorătoare, în toată această perioadă, de la rude, prieteni, necunoscuți.

Nimeni nu mai este protejat, în aceste zile, de furia celor care au ajuns să facă politică peste tot: aflu că angajați ai instituțiilor statului român nu-și mai pot desfășura activitatea, din cauza bruiajelor, comentariilor, poziționărilor de o parte sau alta a baricadei, toate virulente, insistente, periculoase!

Discuții despre mitinguri, despre cine participă și cine nu, despre cine e cu…”noi” și cine e împotriva “noastră”. M-au revoltat și mă revoltă toate aceste fapte condamnabile, sunt decisă să iau atitudine și asta voi face!

Voi avea o luare de poziție și în Parlamentul European, așa cum am avut-o de curând. Recent, i-am adresat o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, încă aștept un răspuns. Curtea Constituțională a României a venit cu o primă decizie în problema OUG 13, cu tot ce presupune: toate contestațiile președintelui și ale CSM au fost respinse, contestații pe formă, fond, conflicte, instituții aflate în dezacord.

Dragi români, am ajuns să fim experți în drept, în coduri și ordonanțe, în legislație predată preț de cinci ani de facultate… căci aici ne-a adus lupta surdă a celor ce-ar trebui să administreze pașnic această țară, încăpățânarea celor ce-ar trebui să accepte că au pierdut trenul spre “Guvernul meu”. Avem însă trenul spre „România noastră”. Ce e rău în asta, cum ar putea fi?

Spun, deseori, că e obligatoriu să știi să pierzi, dacă te-ai înscris în politica mare, dacă te numești om de stat! Domnule președinte Iohannis, un alt președinte, de data aceasta al Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a declarat, cu subiect și predicat, că nu există un conflict juridic de natură constituţională în privinţa OUG 13 de modificare a codurilor penale, deci că Guvernul Grindeanu a acţionat legal în sfera lui de competenţă. S-a ajuns mult prea departe și vă înțeleg disperarea, dragi români care mi-ați scris și telefonat.

Sper și eu ca luciditatea să ia locul discordiei, mizez pe înțelepciunea oamenilor politici, pe trezirea conștiinței acestora, pe conștientizarea răului făcut, dar și a binelui ce-i poate urma. Cât despre Klaus Iohannis, sper să-si ceară scuze poporului si să aibă curajul unui adevărat președinte al românilor – al tuturor românilor! – să spună Comisiei Europene si Consiliului adevărul!>>.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Maria Grapini îndeamnă la luciditate

  1. Asa este , avem nevoie de luciditate si mult calm. Alegerile au trecut iar rezultatele lor trebuiesc respectate, indiferent ca ne plac sau nu. Trebuie sa fim solidari si sa ne aparam tara de dusmanii din interiorul ei dar mai ales din exterior.

  2. Doamna Grapini,toate luarile de pozitie ale dumneavoastra la Parlamentul Europei,au fost in favoarea penalilor.Prima a fost in favoarea stapanului Voiculescu.Timisoarenii v-au trimis la Bruxeles sa munciti pentru noi.Nu cunosc nici o initiativa a dumneavostra nici acum nici cand a-ti fost parlamentar la Bucuresti,pentr Timisoara.De unde aveti dumneavoastra studii de drept,cand dumneavostra ati studiat croitoria?Si Iordache era subinginer mecanic.Cred ca mai bine lasati juristi adevarati sa isi spune punctul de vedere nu cei facuti la „universitati de top”prin Republica Moldova,la gagauzi,etc.Dupa terminarea mandatului la Parlamentul European unde a-ti ajuns mintind alegatorii timisoreni ca veti face si veti drege(prima grija a dumneavostra a fost sa luati pozitie fata de condamnarea lui Voiculescu)apucati-va de crosetat si croitorie ceea ce stiti cel mai bine sa faceti.

    1. Ce studii de drept are „piata”? In care tara normala din lume legile le face „piata” si nu guvernul si parlamentul? In care tara din lume guvernul cere voie „pietii” daca vrea sa dea sau sa corecteze o lege? Vrem un stat de drept , nu un stat „de drepti”, condus de procurori. Justitia nu sunt procurorii ci judecatorii. Nu judecatorii au sarit ofensati de hotararea 13 ci procurorii, pentru ca se vad vizati in primul rand ei de abuzul in serviciu pentru dosarele facute la comanda si distrugerea vietii si libertatii celor tarati in procese unde sunt gasiti fara vina. Degeaba sunt achitati, cine le mai intoarce viata distrusa? Ar trebui sa ne vedem fiecare de ce stim sa facem, nu sa ne dam atoatestiutori. Daca vrem democratie, sa respectam rezultatul alegerilor, inclusiv de catre un presedinte la fel de penal ca si ceilalti.

  3. Mai ales din exterior!!!! De-a lungul timpului istoria României a dovedit de prea multe ori ca pericolele majore pt. tara noastră au fost dirijate din afară tarii, conform intereselor celor mai puternici!

  4. Un guvern ales prin vot popular trebuie lasat si sprijinit sa-si duca mandatul pana la capat. Vocea strazii conteaza, dar pana a decide destinul unei tari, mi se pare deja prea mult. Pentru aceasta este Guvern si Parlament, Aceasta miscare populara si-a atins scopul prin abrogarea Ordonantei 13, e clar ca aceasta trebuie revizuita si trecuta prin parlament. Solutia nu este sa dam jos un guvern votat de popor. Avem nevoie de liniste si pace, avem nevoie ca imaginea tarii sa creasca si de un presedinte care sa lupte pentru toti romanii.; nu avem nevoie de instabilitate politica. Aceasta instabilitate ne trage in jos pe toti atat din punct de vedere economic, cat si a imaginii romanilor peste granite.
    Cred si intaresc opinia d-lui Sandu „Trebuie sa fim solidari si sa ne aparam tara de dusmanii din interiorul ei dar mai ales din exterior”.

Lasă un răspuns